Gafsad’dan Fotoğraf Sergisi: “Tarsus Yaşamları”

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD), kuruluşunun 25. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Gafsad’dan Fotoğraf Sergisi: “Tarsus Yaşamları”
25. Yıl Etkinlikleri kapsamında açılan, Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in “Tarsus Yaşamları” adlı fotoğraf sergisi, 2 Mart 2013 Cumartesi günü saat:13.00’te Gaziantepli fotoğraf severler ile buluşacak. Ahmet Soley, aynı gün saat 14.00’te GAFSAD salonunda bir de fotoğraf sunumu gerçekleştirecek.

15 Mart’a kadar açık kalacak olan sergi, Münif Paşa İl Halk Kütüphanesi (Kırkayak Parkı karşısı) giriş katındaki Güzel Sanatlar Galerisi’nde gezilebilir.

İçel’de görev yaptığı dönemde çektiği yaklaşık dört bin fotoğraf arasından otuz tanesinin sergide yer aldığını belirten Soley, sergi hakkında şunları söyledi; “On binlerce yıldır sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapmış, üç semavi din için de kutsal, gelişmiş ancak tarihi, etnoğrafik ve otantik öğelerini koruyabilmiş bir dünya kentidir Tarsus. Adeta fotoğraf için yaratılmış bu kentteki yaşamdan kesitleri deklanşörümle anlatmaya çalışıp, fotoğrafladım. Şimdi de beğenilerinize sunuyorum.” Uzun süredir fotoğrafla ilgilenen Ahmet Soley, daha önce de “Irgat Çadırları” isimli bir sergi açmıştı. Geçici tarım işçilerinin yaşamını konu alan bu sergisi de büyük yankı yapmış ve çeşitli illerde geçici tarım işçilerinin daha sağlıklı koşullarda yaşamaları için barınak yapılmasına neden olmuştu.

Ahmet Soley Kimdir? 1957 yılında Aydın'ın Sultanhisar İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Selçuk''ta tamamlayıp 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanıp, 1980 yılında fakültesin siyaset ve idare bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak mesleğe başladı.

Kaymakamlık kursu ardından Gülnar Kaymakamlığına atanıp, Yunak ve Hamur Kaymakamlıkları, Malatya, Batman Vali Yardımcılıkları, Cide Kaymakamlığı, Çorum, Balıkesir ve İçel Vali Yardımcılıkları görevlerinde bulundu. Ekim 2011''den beri Nevşehir Vali Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Solet evli ve bir erkek çocuk babasıdır .
Kaynak: İHA