Zigana Dağı 6. Kez Şenlendi

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağı'nda bu yıl 6. kez yapılan Zigana Dağı Kış Şenlikleri'nde yeterli kar olmayınca kayak yarışmaları iptal edildi.

Zigana Dağı 6. Kez Şenlendi
Torul Kaymakamlığı tarafından Zigana Dağı zirvesinde bulunan Gümüş Kayak Tesisleri'nde düzenlenen şenlikte ilk olarak Torul Kaymakamlığı tarafından SODES projesi ile doğa ve kış sporları için kamp merkezine dönüştürülen Gençlik Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Eğitimin ailede başladığını, okulda şekillendiğini ve hayat boyunca devam ettiğini kaydeden Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “Akademik eğitimin yanında fiziksel ve sosyal eğitimi de önemsiyoruz. Bu anlamda bu binanın değerlendirilmesi önem taşıyor. Bu binanın gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzce, gerekse spor kulüplerimiz ve federasyonlarımızca etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Daha sonra şenlik alanında devam eden etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Burada vatandaşlara seslenen Vali Mayda, bu tür şenliklerin hem birlikteliği ve kaynaşmayı hem de değerleri tekrar tanıma ve tanıtmaya vesile olduğunu söyledi.

Gümüşhane olarak kalkınma ve gelişmenin lokomotifi olarak turizmi öngördüklerini ifade eden Vali Mayda, “Özellikle sahip olduğumuz kültür ve tarihi değerlerin yanında turistik değerlerimizi göz önüne getirmek istiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki günlerde tanıtım faaliyetleri yoğun bir şekilde devam edecek. Özellikle bölgede artış gösteren yabancı turist heyetlerini ilimize çekmek istiyoruz. Kalkınmayı bölgesel düşünüyoruz. Bölgede yer alan İl Valilerimizle birlikte Turizm Master Planı içerisinde yer alan büyün yaylaları birbirine asfalt ve taş yollarla bağlayacağız. Sadece devletle değil sivil toplumla biz bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İl dışında bulunan Gümüşhanelileri de tatillerini il, ilçe ve köylerinde geçirmelerini isteyen Vali Mayda, böylelikle mevcut nesil ile gelecek neslin hep birlikte bu değerlerine sahip çıkacağını, köküyle bağlantısını koparmayacağını söyledi.

Halk oyunları gösterisinin ardından gerçekleştirilen halat çekme yarışması renkli görüntülere sahne olurken, Acayip Animasyonlar Atölyesi tarafından gerçekleştirilen kukla gösterisi büyük küçük herkesin beğenisini kazandı.

Şenliğe eşi ve çocukları ile katılan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, yöresel sanatçıların çalıp söylediği kemençeye vatandaşlarla birlikte eşlik ederek horon oynadı.

Son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle Zigana dağında bulunan kayak tesislerinde kayak yapmaya elverişli kar olmaması nedeniyle etkinliğin Gümüşhaneli milli kayakçı Muzaffer Demirhan adına yapılacak kayak yarışmaları bölümü iptal edildi.

Şenliğe Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Torul Kaymakamı Recai Karal, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA