Tilmaç: Karaca'nın Şarkıları Nesilden Nesile Devam Edecek

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, dokuz yıl önce hayatını kaybeden Cem Karaca'nın Anadolu rock müziğinin güçlü bir sesi olduğunu, şarkılarının nesilden nesile dinlenmeye devam ettiğini söyledi.

Tilmaç: Karaca'nın Şarkıları Nesilden Nesile Devam Edecek
Karaca'nın ölüm yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Tilmaç, Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Erkin Koray'ın, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzik adamlarından olduğunu ifade etti.

Karaca'nın babasının ve annesi Toto Karaca'nın usta birer tiyatrocu olduğunu, 30 yıl önce bestelenen "Namus Belası" ve "Tamirci Çırağı" şarkılarının dilden dile seslendirilmesinin, sanatçının kalıcı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Merhum Karaca ile "Kahpe Bizans" filminde rol aldıklarını, çekim sırasındaki tatlı sohbetlerini hiçbir zaman unutmayacağını belirten Tilmaç, Manço ve Karaca'nın her haliyle örnek sanatçılar olduğunu ifade etti: "Cem Karaca'yı, dokuz yıl önce müzik adına verimli olmasının zirvesinde kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Güzel insan Karaca, fani dünyada hoş bir sada bıraktı. Sevecenliği ve içten sohbetleriyle dostlarının kalbinde sevgi bıraktı. Ölümünün 9. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. "