Sağlık Çalışanlarının Mesai Muamması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kanunla sağlık çalışanlarının haftalık mesai saatlerinin 40 saate düşmesine rağmen yemek ve istirahat gerekçesiyle 45 saat uygulandığına dikkat çekerek, “Buna kargalar güler sadece” dedi.

Sağlık Çalışanlarının Mesai Muamması
Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afetlerde Sağlık Hizmetleri tarafından sağlık yılı olarak ilan edilen 2012 yılında yaklaşık 700 kişiye eğitim verildi.

Bu kapsamda Tokat Devlet Hastanesi’nde eğitime katılan doktor ve sağlık personeline sertifikaları törenle verildi.

Tokat İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mahmut Coşkun, bakanlık adına düzenledikleri kursların amacının acil servislerde, ambulansta çalışan personelin hastaya yaklaşımlarını güncel ve bilimsel yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Kursların hemen hemen hepsi acil servis ve 112 Acil Servisi'nde çalışanlara yönelik olduğuna dikkat çeken Coşkun, sağlık personeline sertifikalarını verirken yaptığı konuşmasında, “En büyük hediye sizlerin bir insan hayatını kurtardığını duymak olacak” diye konuştu

"BUNA KARGALAR GÜLER SADECE" Sertifika törenine katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise sağlık çalışanlarına yıpranma payının verilmesi anlamda ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Türkiye’de Sağlık çalışanlarının mesai saatinin bir muamma olduğunu ifade eden Memiş, “Tam gün yasası ile beraber yapılan değişiklikle kanunda 45 saat olan mesai saatleri 40 saate düşmüş olmasına rağmen bir genelge ile yine 45 saat uygulanıyor. Gerekçe ne biliyor musunuz? Öğle arası yemek ve istirahat molası. Buna kargalar güler sadece. Bu konuyu bakanımızla paylaşacağız. Yarım saat mesai geri çekme söz konusu olacak” şeklinde konuştu

Yapılan konuşmaların ardından Tokat Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Cengiz Yakıt, Tokat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Kalyoncu ve Başhekim Yardımcıları da katılımcılara sertifikalarını takdim etti. Ayrıca törede Tokat İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mahmut Coşkun'a Tokat Kamu Hastaneleri Birliği İdari İşler Başkanı Murat Onat tarafından eğitim çalışmalarının anısına plaket verildi.

Kaynak: İHA