Hisarlar Grup Üst Yöneticisi Zafer Türker Açıklama Yaptı

Hisarlar Grup Üst Yöneticisi Zafer Türker, yelpazelerindeki her iş kolu için iş modeli geliştirme konusunda titizlikle çalıştıklarını bildirdi.

Hisarlar Grup'tan yapılan açıklamaya göre, Türker, geleceğin iş trendlerini, yönelimlerini, ihtiyaç ve beklentilerini gözden geçirmek üzere tüm beyaz yaka çalışanlarıyla Sapanca'da bir araya geldiği Rekabet Stratejileri ve İş Modeli Arama Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

''Piyasanızda ürünler emtialaşmaya başlamışsa, o zaman mevcut iş modelinizi değiştirme zamanı gelmiş demektir. İşte bu zamanlar, iş modelinizi yeni baştan sorgulamanızın ve değiştirmenizin gerekebileceği zamanlardır. Biz grup olarak böyle zamanları beklemeyerek, yelpazemizdeki her iş kolu için iş modeli geliştirme konusunda titizlikle çalışıyoruz. Düzenlediğimiz toplantılar sayesinde çalışanlarımız, üst yönetimle fikirlerini paylaşma olanağı buluyor ve adım adım iş modelimizi tasarlamış oluyoruz.''

Hisarlar Grup COO'su Haluk Selvi ise iş modeli geliştirme şablonunu hazırlamak için uzun süre çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Vizyon, beceri, teşvik, kaynak, plan bir arada olmadan başarıya ulaşılamayacağını belirten Selvi, ''Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve iş dünyasında başarılı olmak için değişim gereklidir. Geleceği tahmin ederek adımlar atmazsak, başarılı olamayız. Bugün hep birlikte toplanma amacımız, rakiplerimizden farklılaşmak için iş modeli inovasyonu yapmamız ve müşterilerimiz için farklı değer önerileri oluşturmamızdır. Dolayısıyla bu çalışmanın sonucunda 2020 iş planımızın temellerini atmış oluyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, sürekli iyileştirme sistemiyle tüm personelini üretim sürecine önceden dahil Hisarlar'ın, müşteri odaklılık ve kaizen iyileştirmelerini uzun süredir uyguladığı ve üretim birimleri arasındaki uyumu armoniye dönüştürdüğü belirtildi.

Gelecek için yüksek hedefler belirleyen Hisarlar'ın, Türk tarım makinelerinde ilk Ar-Ge Merkezi'ne sahip olduğu, sürekli gelişim arayışı ve uzmanlıkta birikim anlayışıyla verimliliğini en üst noktaya çıkarma yolunda emin adımlarla ilerlediği vurgulandı.

Toplantıda yeni iş modelleri ve fikirleri geliştiren Hisarlar çalışanları, grup çalışmalarının ardından gerçekleştirilen sosyal aktivitelerle günün yorgunluğunu attı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA