''El'in Anlattığı Hikayeler'' Sergisi

Antep'e ''Gazi'' unvanının verilişinin 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ''El'in Anlattığı Hikayeler'' konulu el sanatları sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Beyazhan'da açılan sergide, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları kursiyerlerinin yaptığı ürünler sergilendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, el sanatları sergilerinin kursiyerlerin gösterdiği gelişimin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Kursiyerlerin, kurslara katılarak sosyal hayatlarına ve ileri ki yaşamlarına katkı sağladığını aktaran Dündar, ''Ayrıca birbirinden güzel el işleriyle kurslarımızda öğretilenlerin boşa olmadığını da yaptığımız sergilerde de kanıtlamış oluyorlar'' ifadesini kullandı.

Ebru, hat, mozaik, ahşap boyama, Antep İşi, tezhip, minyatür, kara kalem, yağlı boya olmak üzere 9 branşa ait 125 eserden oluşan sergi, 15 Şubat'a kadar açık kalacak.

Sergi açılışına, Vali yardımları Mevlüt Kurban, Beyazit Bestami Alkan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Derya Güzelbey ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol ile diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA