Çaybaşı'na Düğün Salonu Yapılıyor

Torbalı’ya bağlı Çaybaşı Mahallesi’ne ilk düğün salonu Torbalı Belediyesi tarafından yapılıyor.

Çaybaşı'na Düğün Salonu Yapılıyor
Daha önce düğün salonu bulunmayan mahallede, düğünler ya dışarıda ya da başka mahallelerde bulunan düğün salonlarında yapılıyordu. Bu eksikliği gidermek için çalışma başlatan Torbalı Belediyesi, bölgeye 500 kişilik bir düğün salonu inşaatına başladı.

Şubat ayı içinde tamamlanacak olan düğün salonunun yanında kafeterya da bulunacak. Geçtiğimiz Ekim ayında başlayan çalışmaların 15 Şubat tarihinde bitirilmesi beklenirken, düğün salonu ve kafeterya toplam 5 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Çaybaşı halkının artık sokakta düğün yapmasına gerek kalmayacağını belirten Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk, “Çaybaşı’da ikamet eden vatandaşlarımız ya sokakta yağmurda-çamurda, ya da yaz mevsiminde düğünlerini yapıp, hayatlarını birleştiriyordu. Çaybaşı’da uzun süredir bu sıkıntı mevcuttu. Bu soruna Torbalı Belediyesi olarak el koyduk. Hem vatandaşlarımızın düğünlerini yapabileceği bir salon, hem de beraber vakit geçirebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir kafeterya yapıyoruz. Şubat ayı içinde çalışmalarımız tamamlanacak ve Çaybaşı halkımızın bu sorununa da çözüm üretmiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA