Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yeşilay Açıklaması

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, ''Organize Sanayi Bölgemize, havalimanının açılması, hızlı tren ihalesinin yapılmasıyla Türkiye'deki iyi firmaların geleceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Yeşilay, düzenlediği basın toplantısında, Organize Sanayi Bölgesi'nin yer olarak iyi bir konumda olduğunu kaydetti.

Bölgenin merkeze yakın olması önemli bir imtiyaz olduğunu ifade eden Yeşilay, şöyle konuştu:

''Alt yapı sorunu da büyük bir oranda tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı ve çevre düzenlemesi konusunda çok büyük destek sağladı. Bakanımızın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, arıtma tesisi konusunda önemli katkılarda bulundu. Arıtma sorunu hemen hemen aşıldı. Organize Sanayi Bölgemize, havalimanının açılması, hızlı tren ihalesinin yapılmasıyla Türkiye'deki iyi firmaların geleceğini tahmin ediyoruz. Etraftaki arazilerin birinci derece tarım arazisi olması çok ciddi sıkıntı verdi. Onları da büyük bir oranda aştık.''

-''Termalle beraber seracılık ön saflara çıktı''-

Yeşilay, teşviklerden daha fazla yararlanmayı istediklerini, bunun için yeni sektörler oluşturarak iyi teşvikler almayı düşündüklerini bildirdi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık bin kişinin çalıştığı bir tekstil firmasının 5 yıllık bir çalışmanın ardından ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Yeşilay, şöyle devam etti:

''Plastik ve tekstil konularında faaliyet gösteren firmaların canlandırılması için de teşviklerden daha çok yararlandırılması gerekiyor. Şu anda ağırlıklı olan sektörlere teşvikler verildi.

Termalle beraber seracılık ön saflara çıktı. Çobanlar ilçesinde ve Gecek mevkisinde seralar var. Gecek'e yine ciddi bir yatırım var. Bunlar geliştikçe daha çok teşviklerin yapılacağına inanıyorum.''

Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA