Çimento Fabrikasına Horonlu Tepki

Trabzon’un Tonya ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı çıkan bir grup vatandaş, protesto yürüyüşü yaptı.

Çimento Fabrikasına Horonlu Tepki
İl merkezindeki postane önünde toplanarak meydana kadar yürüyen grup, Atatürk Alanı’nda kemençe eşliğinde horon oynayarak, seslerini duyurmaya çalıştı.

Tonya ilçesinde bulunan Livalobo mezrasında özel bir şirket tarafından yapılması planlanan çimento fabrikası ve taş ocaklarını istemeyen vatandaşlar; yaptıkları yürüyüşte ‘Kârı şirkete, zararı halka, Tonya satılık değildir’ yazılı pankart taşıdı. Grup, ‘Zehir solumak istemiyoruz’ şeklinde slogan attı. Avukat Nedim Şenol Çelik, grup adına yaptığı açıklamada, kendilerinin can, fabrikayı yapacak şirketin ise para derdinde olduğunu savundu.Projenin, sağlığın yanı sıra yöre halkının huzurunu da tehdit ettiğini ileri süren Çelik, “Bu sorun yasal yöntemlerle çözülmediği takdirde büyük huzursuzluklara gebedir. Bizler can derdindeyiz, onlar ise para derdinde. Bunu engellemek için yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.” dedi.

Açıklamanın ardından vatandaşlar, kemençe eşliğinde horon oynayarak seslerini duyurmaya çalıştı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı .