Uşak Üniversitesi'ne Sekiz Yeni Bölüm Eklendi

YÖK'ün geçen ocak ayında yapılan toplantılarında, Uşak Üniversitesi bünyesinde sekiz yeni program açılması karara bağlandı.

Bunlar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sağlık Kurumu İşletmeciliği, Sivaslı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Fidan Yetiştiriciliği, Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Temel İngilizce ve Modern Diller, Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet ve Sosyal Güvenlik olarak duyuruldu.Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, “Üniversitemiz şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda öğrenci odaklı çalışmalar yapmaktadır. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni fakülteler, bölümler açıyoruz.” dedi.

Amaçlarının nitelikli, donanımlı, alanında uzman kişiler yetiştirmek olduğunu belirten Rektör Çelik, “Uşak Üniversitesi hem nitelik hem nicelik olarak hızla büyümektedir. Bu çift yönlü büyüme, onu tercih edilebilir bir üniversite kılacaktır.” şeklinde konuştu.

Bugün itibariyle dokuz fakülte, üç yüksekokul, dokuz meslek yüksekokulu, iki enstitü, 11 uygulama ve araştırma merkezi, rektörlüğe bağlı beş bölüm başkanlığı bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Çelik, “Uşak Üniversitesi, sürekli gelişmiş ve kendini yenilemiştir. Tercih edilen bir üniversite olma isteğimiz, bütün çalışmalarımıza yansımaktadır. Genç ve dinamik yapısıyla nicelik olarak da nitelik olarak da hızla büyüyoruz. Bugün ve gelecekteki olası gelişmeleri öngören, değişikliklere hızla ayak uyduran ve öncülük eden bir üniversite olmak istiyoruz.” dedi.