Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Açıklama Yaptı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite bünyesinde 8 yeni bölüm açılacağını belirtti.

Rektör Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün son toplantısında Uşak Üniversitesi bünyesinde yeni programların açılmasının karara bağlandığını belirtti.

Yeni açılacak bölümlerin üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Çelik, yeni açılacak bölümlerle öğrenci sayısının artacağına dikkat çekti.

Rektör Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''YÖK Genel Kurulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sağlık Kurumu İşletmeciliği, Sivaslı Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Tıbbi Aromatik Bitkiler Bölümü ve Fidan Yetiştiriciliği Bölümü, Yabancı Diller Yüksek Okulu bünyesinde Temel İngilizce Bölümü ile Modern Diller Bölümü, Adalet Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ise Adalet Bölümü ile Sosyal Güvenlik Bölümü'nün açılmasına karar verdi.

İhtiyaçlar doğrultusunda yeni fakülteler, bölümler açıyoruz. Bugün itibariyle Uşak Üniversitesi'nde 9 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 11 uygulama ve araştırma merkezi, rektörlüğe bağlı 5 bölüm başkanlığı bulunuyor. Tercih edilen bir üniversite olma isteğimiz bütün çalışmalarımıza yansımaktadır. Genç ve dinamik yapıyla nicelik olarak da nitelik olarak da hızla büyüyoruz.''

Muhabir: Soner Kılınç / Hüseyin Bağış / Tolga Albay

Yayıncı: Osman Kurt
Kaynak: AA