Akmek'in Türkiye Aşçılar Federasyonu Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda Üçüncülük Elde Ettiği Bildirildi

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursu'nun Türkiye Aşçılar Federasyonu Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda üçüncülük elde ettiği bildirildi.

Kepez Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması, 23-26 Ocak tarihlerinde 5. ANFAŞ Fuarı'nda gerçekleştirildi.

Beş yıldızlı 40'a yakın otel ve yurt içi ile yurt dışından onlarca şefin katıldığı 10 kategoride düzenlenen ve mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine büyük katkı sağlayan ve ''Michelin'' yıldızına sahip 11 şefin jüri üyeliği yaptığı yarışma sonunda AKMEK ekibi üçüncü oldu.

AKMEK mutfak öğretmeni Ramazan Dede, öğrencileri Celalettin Özer ve Pınar Ural ile katıldığı yarışmada derece elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

''Modern Türk Mutfağı'' kategorisinde üçüncülük elde ettiklerini bildiren Dede, onlarca 5 yıldızlı otel ekibinin ve yurt içi ile yurt dışından gelen şeflerin arasından böyle bir derece elde etmenin kolay olmadığını kaydetti.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA