''şekip'ten Neşet'e Ustalara Saygı Günü''

Bahadın Belediyesi tarafından ebediyete göç etmiş halk ozanları için ''Şekip'ten Neşet'e Ustalara Saygı Günü'' düzenlendi.

Yusuf Ziya Bahadınlı Kültür Evi'nde düzenlenen etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Demir, Çayıralan Belediye Başkanı Çakmak Çetin, Hollanda Bahadınlılar Derneği Başkanı Ali Ay, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ile davetliler katıldı.

Hüseyin Yılmaz, Duran Kömüşdoğan, Ozan Hacı Özkan ve Orhan Şimşek gibi sanatçıların katıldığı saygı gününde, ebediyete göç etmiş Şekip Şahadoğru'dan Neşet Ertaş'a, Aşık Veysel'den Aşık Mahzuni'ye kadar bir çok sanatçının eserleri seslendirildi.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, burada yaptığı konuşmada, Türk kültürüne damga vurmuş ve bir çok ölümsüz eserler bırakmış halk ozanlarını anmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliği geleneksel hale getirecekleri ifade eden Özcan ''Sırası gelen bir çok halk ozanımız, ardında inanılmaz eserler bırakarak bu dünyaya veda ettiler. Şekip Şahadoğru'dan Neşet Ertaş'a, Aşık Veysel'den, Muhlis Akarsu'ya, Aşık Mahzuni'den, Pir Sultan Abdal'a bir çok değerli ozanımız dillere destan olmuş eserler bıraktılar. Bizlerin görevi onların bıraktıkları bu güzel eserleri yaşatmaktır. Ankara'dan, İstanbul'dan, Yozgat'tan, yurt dışından etkinliğimize katılan konuklarımız var'' dedi.

Etkinlik sonrasında konuklara mangalda sucuk ikram edildi.

Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA