Özel Trakya Koleji’nden Barış Manço Konseri

Özel Trakya Koleji tarafından Barış Manço anısına hazırlanan program büyük beğeni topladı.

Özel Trakya Koleji’nden Barış Manço Konseri
Konsere gelen izleyiciler Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’ni tıklım tıklım doldurdu. Salonda yer bulamayanların da konseri dışarıdan dinlemesi için salon kapıları açıldı.

Özel Trakya Koleji Müzik öğretmenleri Onur Kasap ve Ersan Kul yönetiminde hazırlanan, sunuculuğunu Özel Trakya Koleji Yabancı diller Bölüm Başkanı Hülya Akaslan'ın yaptığı programda Barış Manço’ya ait 12 şarkı seslendirilirken öğrenciler ayakta alkışlandı.

Unutulmaz şarkılara imza atan ve bir nesli şarkılarıyla büyüten Barış Manço'nun hayattayken istediği “Beni ölüm yıldönümlerimde değil doğum günlerimde anın” sözlerinde ilham alınarak gerçekleştirilen geceye Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kocabaş, Özel Trakya Koleji Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan, Okul Genel Müdürü Ahmet Varol ve veliler katıldılar.

Özel Trakya Koleji 4.sınıf öğrencileri Dağlar Dağlar, Arkadaşım Eşek, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, 5.sınıf öğrencileri Aynalı Kemer, Anlıyorsun Değil Mi?, Bugün Bayram, 6.Sınıf Öğrencileri Ben Bilirim, Alla Beni Pulla Beni, Can Bedenden Çıkmayınca, 7. Sınıf öğrencileri Unutamadım, Gülpembe, Kara Sevda adlı şarkıları seslendirdiler.

Programın finalinde geceye katılan 200 öğrencinin tamamı sahnede yerlerini alırken Gülpembe şarkısını söylediler. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal sahnesi’nin açılışından bu yana bu kadar kişinin aynı anda sahnede yer alması da bir ilk olarak dikkat çekti.

Özel Trakya Koleji Okul Müdürü İlkay Engin program sonunda katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ederken sahneye İlçe milli eğitim Müdürü Muammer Okumuş'u davet etti.

Öğrencilerin arasına sahneye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş ise; "Burada barış var, burada sevgi var. Barış Manço, sevginin, saygının, vefanın ete kemiğe bürünmüş halidir. Bu sahnede yer alan hiçbir öğrenci Barış Manço hayattayken yoktu. Vefa ve Barış Manço birbirleriyle özdeşleşiyor. Barış Manço dünyanın her yanında bir şeyler yaptı. Türkiye'nin gönüllü kültür elçisiydi. Bizler onu tanıdık, bundan sonraki nesillerin de onu tanıması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA