Milletvekili Yavilioğlu, Çat ve Yavi'de İncelemelerde Bulundu

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Çat ilçesi ve Yavi beldesini ziyaret etti.

Milletvekili Yavilioğlu, 1993 yılında teröristlerce 32 kişinin katledildiği Yavi katliamının aydınlatılmasının ülkenin özgürleşmesi ve demokratikleşmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Yavilioğlu Çat ve Yavi'de vatandaşlarla bir araya gelip, problemlerini dinledi. 1993 yılında PKK'lı teröristlerin düzenlediği baskında 32 kişinin öldüğü, 12 kişinin ise yaralandığı Yavi beldesini ziyaret eden Milletvekili Yavilioğlu, hükümetin izlediği kararlı ve etkin politikalar sonucunda ülkede terörün sonuna yaklaşıldığını söyledi.

Yavi katliamının aydınlatılması için Meclis'de elinden gelen gayreti gösterdiğine işaret eden Yavilioğlu,"Yavi katliamının Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi için mutlaka aydınlatılmasını gerekmektedir." dedi.

Milletvekili Yavcilioğlu daha sonra Muratçayır köyüne geçti. İş kazasında vefat eden bir vatandaşı evinde ziyaret edip taziyede bulunan AK Parti Milletvekili daha sonra Çat'a geçti. Beraberinde İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Kaymakam ve belediye başkanı ile köy ve mezra yollarında da incelemelerde bulunan Milletvekili Yavilioğlu, "Mevcut yolların halinin iyileştirilmesi için gerekli çalışmalara hız verilecek." dedi.

Milletvekili Cengiz Yavilioğlu Çat ziyareti sonrasında Erzurum'daki özel dershanelerin sahipleri ve idarecileriyle bir araya geldi. Yavilioğlu, dershanelerin kapatılması endişelerini ve problemlerini dinledi. Dershanelerin kapatılmasının sosyo- ekonomik yönden riskler taşıdığını belirten dershane yöneticileri,"Dershanelerin kapatılması eğitimdeki fırsat eşitliğini zedeler. Sosyo- ekonomik problemlere neden olur" şikayetinde bulundu. Yavilioğlu, dershane sahip ve işletmecilerinin endişelerini anladığını sözlerine ekledi .