Buğdaylar Başak Verdi

Mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklığın yaşandığı Gazipaşa’da, mayıs ayında başak vermesi beklenen buğdaylar şubatta başak verdi.

Buğdaylar Başak Verdi
Erken başak veren buğday tarlası sahibi çiftçiler gübre masrafı olmadan tarlaları dolduran başakların keyfini yaşıyor. GÜBRESİZ DOĞAL BUĞDAY ÜRETİMİ Buğdayların Şubat ayında başak vermesinden memnun olan çiftçi Ramazan Aslan, ekinlerin Mayıs ayında vermesi beklenen başağın kış ortasında vermesiyle gübre masrafından kurtulduklarını söyledi

Ekim ayında buğdayı tarlaya ektiklerini belirten Ramazan Aslan, şöyle konuştu: "Gübre atmadım fakat ekinler kışın ortasında başak verdi. Daha Mart ayına girmedik. Buğday verimi olur mu olmaz mı bilemiyorum. Şaşkınım kısacası, daha yeni ekin ekenler bile var. Ekin normalde Haziran ayında biçilir, hasat yapılır. Haziran ayına daha çok var, Nisan ortası Mayıs gibi biçilir mi bilemedim. Şu an Mayıs gibi bir durumu var ekinin, havaların iyiliğinden tam kelleyi düzdü, çok güzel bir hava gitti bu sene. Yalnız içinde çok ot çıktı, ot ilacı attım otu öldü. Bu buğdaylar olursa her sene böyle erken ekmeye gayret göstereceğim. Gübre atsak içinden çıkamıyoruz, en iyisi doğal ekin yetiştirmeye çalışıyoruz” Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, Gazipaşa’da 50 bin dekar alanda hububat üretimi gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi: “Bazı çiftçilerimiz Ekim ayında hububat ekimi yapıyor. Bu yıl kış ılık geçti. Onun için erken ekilen buğday tarlalarına başaklar erken geldi. Havalar böyle ılık giderse buğday hasadı geçen yıllara göre daha erken gerçekleşebilir.”
Kaynak: İHA