Erdoğan, Besni Anadolu Sakatlar Derneğini Ziyaret Etti

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şubesini ziyaret etti.

Erdoğan, Besni Anadolu Sakatlar Derneğini Ziyaret Etti
Dernek binasında gerçekleşen ziyarete, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Kemal Temel, Belediye Meclis Üyesi Fatih Baba, AK Parti Besni İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Kafa, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde engelli vatandaşlara çok güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, gerek evde bakımın gerekse 2012 ek desteklerinin engelli insanlarımız için olduğun söyledi.

Erdoğan; “Bunlar AK Parti iktidarı öncesinde var mıydı? Ne yazık ki yoktu. Nüfusumuzun yüzde 12’si engelli. Bu ne zaman hatırlandı? AK Parti iktidarı döneminde hatırlandı. Bundan önce de vardı. Türkiye’nin kaynakları insanlara değil, kendi vatandaşına da değil, seçkinci birkaç zümreye ve birkaç bloğa peşkeş çekiliyordu. Ama çok şükür başbakanımız ile birlikte bu kendi insanımıza çevrildi. Köylere yol ve su oldu, özürlü engelli kardeşlerimize 2022 maaşı oldu ve ek destekler oldu. Buradan engelli kardeşlerimize müjde vereyim. Sayın başbakanımız açıkladı.

İnşallah Mart ayında 8115 engelli memur alımı yapılacak. Engelli öğretmen alımı yoktu, ilk defa engellilerden öğretmen alımı da yapılacak. Bizim kardeşlerimizden hiçbir farkımız yoktur. İşte bu farklı olan ötekileştirilen toplumdaki tüm kesimler Ak Parti ile biz kardeşiz, aynı bayrağın altında yaşıyoruz, aynı toprağın içerisindeyiz duyguları verildi ve insan olduğu hatırlandı. Bundan önce böyle bir şey yoktu. Tekerlekli sandalye konusunda bir hayırsever işadamımızla görüşüyorum. Tabi çok şükür eskiden bulunamayan araçlar şimdi çok rahat bulunabiliyor. Akülü araç temini ile ilgili de bir hayırseverin sözü var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde başkanımız vasıtasıyla buradaki engelli kardeşlerimize bunu iletmiş olacağız. Elimizden ne gelirse sizler için varız, memleketimiz için varız. Ticaret Meslek Lisesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Adalet alanı açılacak. Bu bölümünü bitiren öğrenciler Adalet Saraylarında ve Adliyelerde çalışabilecekler. Yine bu alan mezunu öğrenciler mesleklerinin devamı olan Adalet Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş hakkına sahip olacaklar.

Besni’de bulunan İmam Hatip Lisesi’nin yanı sıra bir de Anadolu İmam Hatip Lisesi açılacak. Bu lisemiz Şehit Mehmet Yağmur Lisesi binasında hizmete girecek.

Besni’mize eğitim noktasında hizmetlerimiz devam edecek. Köseceli beldesine 8 derslikli ilköğretim okulu, Kitiş, Burunçayır ve Aşağı Söğütlü köylerine 4’er derslik yapımı, ayrıca Kesmetepe ve Çakırhöyük beldelerine de birer lise çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bunları da halledersek Besni’de eğitim noktasında sorun kalmıyor.

Yerel seçimlere bir yıldan az kaldı. Şimdi Besni’deki bütün kardeşlerimiz, engellisinden engelsizine, çocuk, yaşlı, genç herkes Besni’de hizmet bekliyor. Biz engelli kardeşlerimizle birlikte toplumun tüm kesimindeki insanlarımızla birlikte hizmet bekleyen Besni’de beraber çalışacağız, beraber hizmet edeceğiz. Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan’a yaptığı ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan’dan sonra konuşan Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ Adıyaman Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan ve beraberindekiler derneğimize gelerek bizleri onurlandırdılar. AK Parti iktidarından önce belki de hiç hatırlanmayan bir kesimdik, artık bir yaşantımız oldu. Önceleri evden çıkmakta zorlanırken, şuanda ihtiyaçlarımızı daha rahat karşılar vaziyete geldik. Önümüzde yerel seçimlerimiz var. İnşallah kaldırımlarımızı, parklarımızı, vekilimizin, iktidarımızın ve başbakanımızın desteği ile daha güzel, her yere daha rahat girip çıkabileceğimiz, her alanda sıkıntı çekmeyeceğimiz çalışmaların olacağına inanıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana vekilimiz her zaman yanımız da oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizim için mücadele veren başta Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ve Adıyaman Milletvekilimiz Mehmet Edoğan’dan Allah razı olsun Allah eksikliğini vermesin” dedi.

Konuşmaların ardından Anadolu sakatlar derneği tarafından Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve beraberindekilere çiğ köfte ve tatlı ikramında bulunuldu. Anadolu Sakatlar Derneği Gençlik Kolları, misafirlerini en iyi şekilde ağırlayarak ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler .
Kaynak: İHA