Bayanlar Becerileriyle Balışeyh'e Katkı Sağlayacaklar

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde bayanların hazırlanacak olan proje sayesinde çeşitli becerileriyle ilçeye ekonomik yönden katkı sağlayacakları belirtildi.

Bayanlar Becerileriyle Balışeyh'e Katkı Sağlayacaklar
Balışeyh Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanacak olan projenin taslağı konusunda Balışeyh Kaymakamlığı'nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Kaymakam Yusuf Yıldırım ve eşi Belgin Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve eşi Hatice Dedelioğlu, Halk Eğitim Müdürlüğü Bayan Usta Öğreticileri ile birçok bayan katıldı.

Kaymakam Yıldırım düzenlenen toplantıda, yöredeki bayanların ekonomik yönden ve sosyal hayatta daha etkili olmaları için, yapılması düşünülen proje ile ilgili bilgiler vererek, "Yöremizde yaşayan bayanlar için hazırlanılması düşünülen proje kapsamında reçel, konserve, peynir, erişte, salça, dikiş, nakış, halı ve kilim dokuma ile nevresim dikimi gibi ürünlerin yapılması ve bu ürünlerin pazarlanmasına yönelik olarak projenin detayları konusunda işi yapacak olan bayanlarla projenin detayları konusunda istişarelerde bulunduk. Bayanların yapacakları bu tür uğraşlar sonunda ekonomik yönden de hareketliliğin olacağını düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılım sağlayan bayanlar, yapılacak işlere ve düşünülen projeye tam destek vereceklerini, böyle bir organizasyonun düşünülmesinden dolayı da büyük bir memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Bayanlar ayrıca proje kapsamında çocuk yetiştiriciliği, kadın sağlığı gibi konularda da çeşitli eğitim seminerlerin düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Üretmiş oldukları ürünlerin satışlarının yapılmasıyla elde edilecek gelir ile yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım edilmesi gerektiğini belirten bayanlar, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için sabırsızlıkla beklediklerini söylediler .
Kaynak: İHA