Taksim’de “28 Şubat” Protestosu

Taksim’de bir araya gelen “Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu” üyeleri, yıl dönümüne sayılı günler kalan '28 Şubat müdahalesini' protesto etti.

“Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu” üyesi yaklaşık bin kişi, “28 Şubat bir daha asla” sloganıyla Türkiye’de bir daha darbelerin yaşanmaması için Taksim’de yürüyüş gerçekleştirdi. Tünel önünde toplanan grup, İstiklal Caddesi üzerinden ıslık ve düdük çalarak yürüyüşe geçti.

Kalabalık adına Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapan Zişan Tokaç, “Her askeri darbe gibi, 28 Şubat darbesi de bir insanlık suçudur. İnsanlık suçu işleyenleri affetmek için hiçbir gerekçe yok. Askerler 28 Şubat darbesiyle sadece bir hükümeti düşürmekle kalmadı; darbeciler 400 kişiyi tutukladı, 6 milyon kişiyi fişledi. Ayrıca 10 bini aşkın öğretmen istifa ettirildi, binlerce başörtülü öğrenci okuldan ayrılmak zorunda bırakıldı. Darbeciler ikna odaları kurup öğrencileri başörtüsünü çıkartmaya zorladı. Sadece yazı yazdığı ve özgürlük talep eden eylemlere katıldığı için kadınlar idamla yargılandı. Milletvekilleri idamla yargılandı. Darbecilere af yok. Af yok, çünkü 14 yaşındaki çocuğu bile idamla yargıladılar. Andıçları unutmayacağız, Sincan’dan geçen tankları unutmayacağız. Karargahların derinlerinde andıçları planlayanları, sokaklara tankları çıkartanları affetmeyeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylemciler dağıldı .
Kaynak: İHA