Suriyeliler Kayıt Altına Alınacak

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelip yerleşen Suriyeliler kayıt altına alınacak.

Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü'nde mahalle muhtarlarına yönelik gerçekleşen toplantı ile ilçede bulunan ve konaklayan Suriyeli ailelerin belirlenmesi ve kayıt altına alınması için çalışmalara hız verildi.

Reyhanlı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Şahin, 15 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek Suriye'den gelip ilçede evlere yerleşenlerin kaç kişi oldukları, varsa otomobillerinin ve kim tarafından kullanıldığı ile aracının plakasının belirlenmesi için muhtarların yardımcı olmasını istedi. Şahin, "Muhtarlarımız, mahallelerinde oturanları belirleyerek kayıt altına alsın. İlçede 16 bine yakın Suriyeli var. Emniyet olarak çalışmalarımız devam ediyor. Sizin de desteğinizle tamamının adreslerini, kaç kişi olduklarını ve varsa araçlarını da belirleyeceğiz." dedi.

Pasaportla gelenlerin zaten belli olduklarını söyleyen Şahin, ev sahipleri ile yakın temas kurarak, tüm gelen ve gidenleri de kontrol altına alacaklarını ifade etti.

Şahin, düzenlenecek formların fotoğraflı olarak düzenlenmesinin büyük yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.Mobese sistemindeki eksikliklerin giderildiğini ve bazı mahallelerde çalışmaların sürdüğünü söyleyen Şahin, bunun dışında ihbar konusunda sıkıntı yaşadıklarını, şüphelendikleri kişileri emniyete bildirerek yardımcı olunmasını, ev sahiplerinin de geliş ve gidişlerde muhtarları bilgilendirmesini istedi .