Jandarmadan Kaçak Silah Operasyonu

Jandarma tarafından Sinop merkezli olarak İstanbul, Düzce, Kastamonu ve Çankırı'da silah kaçakçılarına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Jandarmadan Kaçak Silah Operasyonu
Operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Sinop'un Türkeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca eylül ayından bu yana yürütülen bir soruşturma kapsamında Sinop İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince silah ve mühimmat kaçakçılarına yönelik sabah saat 06.00 sıralarında Türkeli merkezli olarak; İstanbul, Düzce, Kastamonu/Çatalzeytin ve Çankırı/Kurşunlu illerinde toplam 22 noktada eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul'da Y.D, A.Ö, R.Ç, A.A, Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde Ş.N, Düzce'de Ü.Ç, Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde A.T adlı şahısların evlerinde ve iş yerlerinde jandarma tarafından arama yapıldı. Operasyonda gözaltına alınan 13 kişi Türkeli ilçesine getirilirken, olaya karıştığı ileri sürülen bir şahsın yakalanması için de çalışma başlatıldı. Gözaltına alınan şahıslar jandarmadaki ifadeleri ardından adli makamlara sevk edildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gerçekleştirilen iki operasyonla birlikte bugüne kadar 7 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet ruhsatsız kuru sıkı tabanca, 31 adet ruhsatsız av tüfeği, 302 adet tabanca mermisi, bin 245 adet kuru sıkı tabanca mermisi, 2 bin 285 adet dolu av tüfeği fişeği, 11 adet tabanca şarjörü, 4 adet kurusıkı tabanca şarjörü, 5 adet av tüfeği namlusu, 4 karton kaçak sigara ve silah tamir ve bakım atölyesi olarak kullanılan bir binada silah yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildiği öğrenildi .
Kaynak: İHA