İngiliz Müzik Ödülleri ''Brıt'' Sahiplerini Buldu

İngiltere'de her yıl verilen pop müzik ödülleri ''BRIT'', sahiplerini buldu.

Amerikan Grammy ödüllerinin İngiltere'deki karşılığı olan ödül töreninde bu yıl ''En iyi kadın şarkıcı'' ve ''En iyi İngiliz albümü'' ödüllerini Emeli Sande kazandı.

Londra'da 02 Arena'da yapılan ödül töreninde ''En iyi erkek şarkıcı'' ve ''En iyi çıkış'' ödüllerini ise Ben Howard aldı.

Grammy ödüllü İngiliz şarkıcı Adele de törende, James Bond filmlerinin son serisi ''Skyfall'' için yaptığı single ile ''En iyi single'' ödülüne layık görüldü.

Adele törene, bu pazar günü Los Angeles'ta düzenlenecek Oscar töreni için yaptığı provalar nedeniyle katılamadı.

''Mumford and Sons'' grubu, ''En iyi İngiliz grubu'' ödülünü alırken, ''Coldplay'' grubu da ''Rolling Stones'' grubunun da aday olduğu ''En iyi canlı performans'' kategorisinde ödüle layık görüldü.

Lana Del Rey ''En iyi uluslararası kadın şarkıcı'', Frank Ocean ''En iyi uluslararası erkek şarkıcı'', ''The Black Keys'' grubu da ''En iyi uluslararası grup'' ödülünü kazandı. Törende ayrıca ''One Direction'' grubuna uluslararası başarısından dolayı Brit ödülü verildi.

Ödül töreninde ''Muse, Robbie Williams, Taylor Swift ve Justin Timberlake'' gibi sanatçılar ve gruplar sahne aldı. BRIT ödülünü kazananlara, modern sanat çalışmalarıyla tanınan Damien Hirst'ün tasarladığı heykelcik verildi.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA