Artova'da Göç Sorunu

TAHAD Başkanı Ömer Faruk Bal, Tokat'ın Artova ilçesinin ekonomik nedenlerle göç verdiğini söyledi.

Artova'da Göç Sorunu
Tokat Artova Havzası Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAHAD) Yönetim Kurulu Üyeleri Yeşil Vadi Tesisleri'nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Artova ilçesinin göç vermeye devam ettiğini ifade eden TAHAD Başkanı Ömer Faruk Bal, bunun nedenlerinin başında ekonomik nedenler ve işsizlik geldiğini söyledi.

Tokat’ın nüfusunu 133 bin olduğunu hatırlatan Bal, “Bu nüfusun mübalağa etmiyorum yaklaşık 40 bini Artova havzamızdan göç eden insanlardan oluşmaktadır. Biz de Tokat merkeze oturan Artova havzasının insanları olarak bu derneğimizi kurduk. Faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi

Bölgenin sorunları ele alındığı yemeğe; Artova Kaymakamı Musa Sarı, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Arslan Erkan, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Erol Yıldırım ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA