Savur'da Çiftçiye Eğitim Veriliyor

Savur İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, zirai ve hayvansal üretimdeki verimliliği artırmak amacıyla eğitim verildiği bildirildi.

İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekim Afif Avcı, düzenlediği basın toplantısında, müdürülük olarak teknik ve sağlık sınıfı personelince periyodik olarak gerek zirai gerekse hayvansal üretimdeki verimliliği artırmak için eğitim ve saha kontrol çalışmaları yapıldığını belirtti.

Koruyucu hayvan aşılamaları ve sağlık taramalarının da rutin olarak yapıldığını aktaran Avcı, ilçede yaklaşık 6 bin büyükbaş ve 5 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

''Gerek tarımsal gerekse hayvancılık ile ilgili desteklemelere esas çalışmalar yapılmakta ve çiftçi yetiştiricilerimizin mevzuatlar çerçevesinde bu desteklemelerden yararlanmaları sağlanmaktadır. Bu amaçla çiftçi ve tarla, bağ-bahçe ziyaretleri ile eğitim toplantıları düzenliyoruz. Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca çiftçilerimize tarımsal rehberlik yapılmakta ve her türlü teknik destek sağlanmaktadır.

Köy gezilerinde çiftçilerimize bilinçli hayvancılık teknikleri konusunda bilgi verilmektedir. Yine Bakanlığımız tarafından programlanmış olan şap, çiçek, kuduz gibi hastalıklara karşı aşılamalar da yapılmaktadır. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınarak tanımlanması çalışmaları da sürmektedir.''

Muhabir: Selahattin Erol / Necdet Doğruyol

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA