Teb Özel Bankacılık, Yatırımcılara Danışmanlığı Sürdürüyor

Türk Ekonomi Bankası Özel Bankacılık, Etohum'un girişimcileri ve yatırımcıları ile ''Startup Turkey'' 2013 etkinliğinde bir araya geldi.

Yapılan açıklamaya göre, TEB Özel Bankacılık, ''TEB Özel Melek Yatırım Platformu'' kapsamında, melek yatırımcılık konseptini alternatif bir yatırım aracı olarak teşvik eden ve finansal danışmanlık rolünü bir adım öteye taşıyan hizmetler sunmaya başladı.

Yeni hizmetleri çerçevesinde 15-17 Şubat tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Etohum ''Startup Turkey'' Girişimcilik Kampına katılarak, proje sahibi internet girişimcileri ve yatırımcılarla buluştu.

TEB Özel müşteri temsilcileri, melek yatırımcı olma yolunda ilerleyen müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmek üzere eğitimler aldı. Böylece, TEB Özel Melek Yatırım Platformu çerçevesinde, müşterilerine yeni yatırım fırsatları sunarken, yasal mevzuatlar gibi pek çok farklı alanda da danışmanlık sunuyor.

TEB Özel Satış ve Pazarlama Direktörü Aylin Alkan, Hazine Müsteşarlığı'nın yeni yayınladığı yönetmelik doğrultusunda artık her yatırımcının lisanslı bir ''Melek yatırımcı'' olabileceğini ve öncülüğünü yaptıkları Melek Yatırım Platformu ile kendi müşterilerine nasıl melek yatırımcı olunacağını anlatacaklarını ifade etti.

Bunun Türkiye'de ilk uygulama olacağının belirten Alkan, şunları kaydetti:

''TEB 24 yıldır özel bankacılık yapıyor. Uzun soluklu müşteri ilişkileri doğrultusunda ilerliyor. Melek yatırım ise yeni, alternatif bir yatırım alanıdır. Müşterilerimizi melek yatırım konseptiyle tanıştırmamız gerekiyor. Bu anlamda da seminerler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu seminerlerde yurt dışı ve yurt içinden gelen, bu konularda uzmanlaşmış eğitimcilere ve yatırımcılara eğitimler vereceğiz. Yatırımcıları, özellikle başarı hikayeleri içeren projelerin sahipleriyle bir araya getireceğiz. Seminerler doğrultusunda müşterilerimiz melek yatırımın ne olduğunu, özelliklerini ve avantajlarını öğrenecekler.''

Bu arada, TEB Özel'in sponsorluğunda düzenlenen özel oturumda girişimcilerle buluşan Ali Poyrazoğlu, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA