Avukat Ülgen: Başbakan'ın Kamuoyundaki Bazı Davranışları Aldatıcı

Ergenekon davasında sanık avukatlarından Celal Ülgen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyundaki bazı davranışlarının aldatıcı olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasının ardından, sanık avukatları alınan karar tepki gösterdi. Avukat Celal Ülgen, Başbakan'ın kamuoyundaki bazı davranışlarının aldatıcı olduğun ve gerçeği yansıtmadığını savundu. Ülgen, "Silivri'de alınacak kararlar siyasidir ve sorumluluğu Adalet Bakanı ve Başbakan'a aittir." dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlker Sezer de duruşmaya gelen tanıkların dinlenmemesi kararına tepki gösterdi. Sezer, mahkemenin tanıkların dinlenmemesi yönünde karar aldığını ancak kanunda, bu şekilde bir gelişme olması durumunda tanıkların dinlenmesi gerektiği yönünde ifade bulunduğunu söyledi.

Eski Rektör Fatih Hilmioğlu'nun avukatı Hayri Hilmioğlu ise kardeşinin Adli Tıp Kurumu'nun verdiği sağlık raporuna rağmen cezaevinde tutulmaya devam devam edildiğini anlattı. CHP Milletvekili Ali Özgündüz, duruşma öncesi yaşanan olaylara tepki gösterdi. Bazı milletvekillerinin yaralandığını belirten Özgündüz, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Özgündüz, mahkemenin karar vermek için 4. yargı paketini beklediği yönünde düşüncesi olduğunu ifade etti.