Erzurum’da Kar ve Tipi Nedeniyle Kapanan Köy Yolları Açılıyor

Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları birer birer açılırken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 13 derece olarak ölçüldü.

Erzurum’da Kar ve Tipi Nedeniyle Kapanan Köy Yolları Açılıyor
Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları ulaşıma açıldı. Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Harmanlı Köyü’nün 4 gündür kar yağışı ve tipi nedeniyle kapalı olan yolu Özel İdare Şefliği karla mücadele ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

Yukarı Harmanlı Köyünden Adem Aras, “Kapalı olan yolumuz nedeniyle hayvanlarımıza ilçeden yem getiremez olmuştuk. Yer yer kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu köy yolunu açmakta hayli zorlanan ekipler çoğu yerde greyderi ters bıçak yaparak yolu açtılar.

Oltu Özel İdare Şube Şefi Mükail Özbey, Oltu ilçesinde kapalı köy yolunun kalmadığını belirterek bütün köy yolları belirli aralıklarla bakımlarının devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, Ağrı'da 10, Erzurum'da 5, Ardahan'da 4, Erzincan'da 2, Iğdır'da 1 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ağrı ve Kars'ta sıfırın altında 1, Ardahan'da sıfır, Erzurum'da 3, Erzincan'da 6, Iğdır'da 8 derece olması bekleniyor.

Özellikle yüksek kesimlerde görülen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 43, Kars'ta 8 ve Ağrı'da 5 olmak üzere toplam 56 köy yolu ulaşıma kapandı.

Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 54, Ardahan'da 29, Erzurum'da 23, Kars'ta 14, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 88 santimetre .
Kaynak: İHA