Engellilerden Engel Tanımayan Performans

İlk Günebakan Özel Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 130 zihinsel ve fiziksel engelli çocuk, dans ederek, tiyatro yaparak ve şiir okuyarak hünerlerini sergiledi.

Engellilerden Engel Tanımayan Performans
Çocuklar, sergiledikleri gösterilerle izleyicilerden büyük alkış topladı. İlk Günebakan Özel Eğitim Merkezi, zihinsel ve fiziksel engelli çocukları topluma kazandırmak amacıyla Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Konferans Salonu'nda bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte, İlk Günebakan Özel Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 130 çocuk, tiyatro yaparak, dans ederek ve şiir okuyarak hünerlerini sergiledi. Altı aylık bir çalışmanın ardından öğretmenleri eşliğinde sahneye çıkan engelli öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış topladı. Uzman Psikolog Emek Bilal Saymaz, yaptığı açıklamada, etkinliğin çocukların gösterilerinden oluştuğunu belirterek, "Bunların içinde dans gösterileri, şiir okumalar, klipler, org çalan çocuklar var. Tamamı zihinsel ya da fiziksel yetersizlikten etkilenmiş çocuklar, en küçüğü 3 yaşında" dedi.

Etkinliği izlemeye gelen Rüzikar Uludoğan, "Çocuğum etkinlikte yer alıyor. Kick Boks gösterisi yapacak, iki senedir bu okulda. Gurur duyuyorum, mutluyum" dedi

Kaynak: İHA