Yaralı Şahin Tedavi Edilip, Doğal Ortama Bırakıldı

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde yaralı olarak yol kenarında bulunan şahin, tedavi edildikten sonra doğal ortama bırakıldı.

Kurşunlu ilçesinde, vatandaşlar tarafından bulunan yaralı şahin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hayvan sever bir vatandaşımız Kurşunlu ilçesinde bakıma muhtaç olan bir şahin olduğunu bildirdi. Gittik yaralı şahini aldık. 20 gün gibi bir sure bakım ve beslenmesini antibiyotik tedavisi ile yaptık. Gerekli sağlık koşulları yerine geldi, iyileşti. Doğadan aldığımız bu hayvanı tekrar doğaya bırakacağız'' dedi.

Şahin'in fareyle mücadelede çok başarılı olduğunu ifade eden Kozan, ''Şahin, çiftçinin dostudur. Oldukça fazla fare toplar. Bu hayvan koruma altında olan bir hayvandır. Vurulması, beslenmesi, üretilmesi hepsi izne bağlıdır. Kesinlikle doğadan koparılmaması gerekiyor'' diye konuştu.

Kanadı kırık bir hayvanın bakıma muhtaç olduğunu belirten Kozan, ''Uçan hayvanların en büyük özelliğinin kanatta herhangi bir sıkıntı olmadıktan sonra bakımı daha kolay oluyor. Fakat kanat kırık olduğu zaman kuşların yaşaması, kanadına bağlı olduğu için kanat kırık olduğu zaman bakıma muhtaç bir şekilde bizde kalıyor. Bakıma muhtaç hayvanların bakımını yaptıktan sora doğaya salıyoruz. Bizdeki şahininde bakımının tamamlanmasıyla doğaya bırakıyoruz.'' diye konuştu.

Kaynak: İHA