Sakarya Savaşı'nda Şehit Olan Öğrencilerin Öyküsü 'Taş Mektep', Vizyona Giriyor

Sinemaseverler bu hafta 4 yeni film ile buluşuyor.

Sakarya Savaşı'nda Şehit Olan Öğrencilerin Öyküsü 'Taş Mektep', Vizyona Giriyor
İki Türk filminin vizyona girdiği 15 Şubat haftasının öne çıkan filmi Taş Mektep. Film, Sakarya Savaşı’nda 63 son sınıf öğrencisinin tamamının şehit olması nedeniyle o yıl mezun veremeyen Kayseri Lisesi öğrencilerinin öyküsü. Altan Dönmez’in yönettiği Taş Mektep'te Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Bora Akkaş rol aldı.

ZOR ÖLÜM: ÖLMEK İÇİN GÜZEL BİR GÜN

John McClane, lâftan anlamayan oğlu Jack'e yardım etmek için Moskova'ya gider fakat fark eder ki Jack, nükleer silâh kaçakçılığını önlemek üzere CIA ajanı olarak görev almaktadır; asla taviz vermeyen polis, bu sefer yanlış zamanda yanlış yerdedir. Peşlerinde Rus yeraltı güçleri, bir yandan da savaşa geri sayımda zamanla savaşırken, McClane’ler farkederler ki ikisinin farklı yöntemleri onları önüne çıkılmaz Kahramanlar haline getirecektir. Şimdi baba ve oğul yeraltı güçlerine karşı bir takım olacaktır. John Moore’un yönettiği ve Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Jai Courtney ile Patrick Stewart’ın oynadığı “Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün” aksiyon türünde. ACITefeciler adına çalışan zalim bir adam, patronlarının alacaklarını her ne yöntemle olursa olsun toplamaya alışmıştır. Ailesi ya da dert edeceği sevdikleri olmadığı gibi işini sınırsız bir kötülükle yapabilmektedir. Bir gün karşısına bir kadın çıkar ve annesi olduğunu iddia ederek yıllar önce onu terkettiği için özür diler. Adam başta kadına inanmaz ama kadına bağlandıkça onun korkunç bir sır sakladığını anlar. Kim Ki Duk’un yönettiği ve Jo Min Soo, Kang Eunjin, Kim Jae Rok ile Lee Jung Jin’in oynadığı “Acı”nın dünya prömiyeri 2012 Venedik Film Festivali’nde yapılırken, festivalden Altın Aslan ödülüyle dönmüştü.

TAŞ MEKTEP

Sakarya Savaşı’nda 63 son sınıf öğrencisinin tamamının şehit olması nedeniyle o yıl mezun veremeyen Kayseri Lisesi öğrencilerinin öyküsü. Memleketin durumu günden güne kötüye gitmekte, işgâller artmaktadır. Mehmet ve arkadaşları öylece durup düşmanın gelmesini mi bekleyeceklerdir. Vatanı savunmak onların da hakkıdır. Okulda toplanarak cepheye gitmeye karar verirler. Altan Dönmez’in yönettiği “Taş Mektep”te Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Bora Akkaş ile Elit İşcan rol alıyor.

OYUNBOZAN RALPH

Ralph onlarca yıldır atari oyunlarının her zaman günü kurtaran iyi adamı Fix-It Felix, Jr.’ın gölgesinde kalmıştır. Kötü adamı oynamaktan sıkılan Ralph bu sorunu kendisi çözmeye karar verir ve kendisinin de bir kahraman olabileceğini kanıtlamak için atari salonundaki çeşitli oyunlar arasında bir yolculuğa çıkar. Fakat can düşmanının ortaya çıkışıyla her şey değişir. Rich Moore’un yönettiği ve John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch ile Sarah Silverman’ın seslendirdiği animasyon film “Oyunbozan Ralph” 3D olarak vizyona giriyor.