Papa Açıklaması

Hafta başında görevinden ayrılacağını açıklayan Papa 16. Benediktus, Romalı rahiplere veda etti.

28 Şubat'ta görevinden ayrılacak olan Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa 16. Benediktus, bu sabah Vatikan'ın Papa 6. Paulus Salonu'nda Roma ve çevresinde görev yapan din adamlarıyla bir araya geldi.

Papa olarak son kez, Romalı rahiplerin karşısına çıkan 16. Benediktus, burada yaptığı konuşmada, ''Emekliye ayrılsam bile ibadetimde bana hep yakın olacaksınız. Her ne kadar ben dünyadan kendimi saklı tutsam da siz de bana yakın olacaksanız'' dedi.

Papa'nın veda edecek olması nedeniyle yoğun katılım gösteren din adamlarından bazıları, ruhani liderin konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Papa da rahiplerin sevgi gösterisine ve yoğun ilgisine teşekkür etti.

Bu arada, Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi de günlük basın toplantısında, görevinden ayrıldıktan sonra Papa 16. Benediktus'a kişisel sekreteri Monsinyor Georg Gaenswein'in eşlik etmeye devam edeceğini bildirdi. Daha önce açıklandığı üzere, Papa seçildikten sonra kendine havari ismi olarak 16. Benediktus'u alan Joseph Ratzinger, 28 Şubat akşamı helikopterle Vatikan'dan papaların yazlık ikametgahı olan Castel Gandolfo'ya geçecek. Mart ayında, yeni Papa'nın seçiminin ardından 16. Benediktus, Vatikan içindeki bir manastıra yerleşerek, hayatını burada sürdürecek.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA