Akü Rektörü Prof. Dr. Solak Açıklaması

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, girişimcilik konusunda her türlü teknik ve fiziki alt yapılarının olduğunu belirterek, üniversite olarak girişimcilere her türlü imkanı sunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser bir araya geldi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun da katıldığı toplantıda konuşan Rektör Solak, girişimcilik konusunda her türlü teknik ve fiziki alt yapılarının olduğunu belirterek, talepler doğrultusunda bu alanları girişimcilere açarak, ''sahaya inin'' diyeceklerini söyledi.

Üniversite bünyesinde Endüstriyel Tasarım Bölümü'nün kurulduğunu, mermer ve doğaltaş üzerine çalışmalar yapıldığını ifade eden Solak, şöyle konuştu:

''Bunu yapmaktaki amacımız; mermer ve taş üzerine ne gibi yeni şeyler yapılabilir, tespit edip gerçekleştirmek. Bu kapsamda bölüm öğretim üyelerinin sayısını ve laboratuvar kapasitelerini artırıyoruz. Bir yandan 'eğitim ve bunun yanında bu imkanlardan girişimciler nasıl yararlanabilir-' bunu görmeye çalışıyoruz. Gıda Araştırma Uygulama Merkezi'mizin yolu yapılıyor, şubat ayının sonuna kadar cihazları yerleştirilmiş olacak, mikrobiyolojik analizlerden yabancı madde analizine kadar birçok alanda hizmet verecek.''

Üniversitemiz bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne termal sağlık tedavisi amacıyla turist getirilebileceğine dikkati çeken Solak, ''Hastanemiz Türkiye'nin en nitelikli 2 hastanesinden birisi. 6 adet termal havuzumuz mevcut'' dedi.

Solak, ''Ticaret yapacaklar için varız, destek isteyenler için varız, psikolojik destek isteyenler için varız. Ekonomik destek içinde varız. Bir iş yapacaksanız laboratuvarımız emrinizde, her türlü destek için yanınızda olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Siz yeter ki; yanınızda bir projeyle gelin, hocaları bulmak bizden.''

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser ise üniversitenin kurula vereceği desteğin çok önemli olduğunu söyledi.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA