Uşak Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin Protokolü İmzalandı

Uşak Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kuruluş protokolü imzalandı.

İmza törenine Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muhterem Balta, USİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım, Uşak Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve Prof. Dr. Salih Çelebioğlu ile Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman katıldı.

İmzalardan önce Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Yüksekkaya, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'yle ilgili bilgi verdi. Ardından bir açıklama yapan Rektör Çelik ise Türkiye genelinde 49 teknoloji geliştirme bölgesi bulunduğunu, 50.'sinin Uşak’ta kurulması için bu güç birliğinin önemli olduğunu belirtti.

Çelik, üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak için yaptıkları çalışmalarda ilk adımlardan biri olan Uşak Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER)'nin açılmasının ardından Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaat için Uşak’ta bulunan paydaşlarla kurucu heyet oluşturduklarını ve protokolle ilk adımı attıklarını belirten Prof. Dr. Çelik, “Üniversitedeki araştırma altyapısının ve bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlayan, üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşlarıyla üretim sektörleri arasında işbirliğini geliştiren teknoloji geliştirme bölgeleri. ülkemizin ar-ge potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı yapmaktadır. Sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından olan sanayinin gelişmesi ve üniversite-sanayi işbirliğini sürekli kılmak için imzalanan bu protokolden dolayı mutluluk duymaktayım.” dedi.

Protokole göre kurucu heyetin başkanlığına Rektör Çelik, Teknokent Genel Koordinatörlüğü'ne ise Doç. Dr. Yüksekkaya getirildi.