I Veli Türbesi'nde Çevre Düzenlemesi

Çankırı'yı ziyaret eden Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Hacı Murad-ı Veli Türbesi'nin çevresinde yenilik yapılacağını söyledi.

Eldivan ilçesine bağlı Seydi köyündeki türbeyi ziyaret eden Ertem'e Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve vatandaşlar eşlik etti.

Türbe ve çevresinde inceleme yapan Ertem'e beraberindekiler bilgi vererek, neler yapılabileceği konusunda değerlendirmede bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ertem, türbenin çevresinde yenileme yapacaklarını ifade ederek, ''Hacı Murad-ı Veli buranın önemli şahsiyetlerinden birisi. Bu merkezde o anlamda önemli. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak da sayın valimiz ve sayın milletvekilimizle birlikte yapılan çalışmalarla ilgili yerinde incelemelerde bulunduk'' dedi.

Türbenin çevre düzenlemesinin yapılacağını kaydeden Ertem, ''Bu dergahın ve caminin restorasyonunu geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu yıl da valilikle çevre düzenlemesine bağlı olarak, yemekhane, kesimhane, şadırvan yenilenecek'' şeklinde konuştu.

Türbe hakkında bilgi veren Eldivan Kaymakamı Harun Ersin Polat ise ''Hacı Murad-ı Veli hazretleri 12. yüzyılda doğmuş ve Çankırı'nın Seydi köyüne yerleşmiş. 1207 yılında da burada hayatını kaybetmiştir. Horasan erenlerindendir. Anadolu'da bulunan 4 büyük veliden biridir. Hacı Bayram-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Şeyh Şaban-ı Veli ile birlikte Hacı Murad-ı Veli çok büyük bir insandır. Burada Hacı Murad-ı Veli hazretlerinin türbesi var. Bu türbe Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı'' ifadelerini kullandı.

İnsanların burayı yoğun bir şekilde ziyaret ettiğini belirten Polat, ''Burası yoğun bir ziyaretçi talebine uğruyor. Ziyaretçiler, kurban kesip, ibadetlerini yapıyorlar. Bu ihtiyaçların karşılanması için çevre düzenlemesini yapacağız. Çevre düzenlemesi kapsamında, yemekhane, kesimhane ve benzeri düzenleme yapılacak. 21 dönümlük bir arazi üzerinde düzenleme yapacağız'' dedi.

Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA