Adana Valisi Çoş Açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Güvenlik hizmeti veren polis ve jandarma teşkilatlarımızın değerli mensuplarının her biri isimsiz kahramanlardır'' dedi.

Vali Coş, Boss & Business Dergisi tarafından Seyhan Otel'de düzenlenen ''İş Dünyası ve Yaşam'' konulu geleneksel toplantıda, güvenlik hizmetlerinin önemine değindi.

Güvenlik hizmetlerinin, elektrik, su ve hava gibi çok önemli olduğuna işaret eden Coş, bunun ara vermeden yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Coş, güvenlik hizmetlerinin kesintiye uğratılmaya çalışıldığında faturasının ağır olacağına işaret ederek, ''Bunun için güvenlik hizmetini iklim şartları ne olursa olsun en iyi şekilde ve kesintisiz sürdürmek gerekir. Güvenlik hizmeti veren polis ve jandarma teşkilatlarımızın değerli mensuplarının her biri isimsiz kahramanlardır. Zor şartlarda üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için gayret sarf ediyorlar. Güvenlik kuvvetlerimize kentimizin gün geçtikçe daha huzurlu bir il olması için yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

Halkın güvenlik teşkilatına verdiği öneme de değinen Coş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Güvenlik teşkilatlarına halk katkı vermezse, ne kadar personel, araç ve gereciniz olursa olsun başarılı ve etkin olmanız mümkün olamaz. Bu nedenle Adana'da güvenlik alanında kaydedilen tüm olumlu gelişmelerde Adanalı hemşehrilerimizin büyük katkısı ve emeği var. Bundan dolayı değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Güvenlik hatlarına yapılan her ihbar büyük bir titizlikle araştırılıyor. Sadece polisiye tedbirlerle değil, suça itilebilecek toplum kesimlerinin rehabilite edilmesi, onların suça sürüklenmesinin önlenmesi konusunda da sosyal çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara destek veren sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, değerli iş adamları ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güvenlik güçlerimiz, birlikte huzur içinde yaşama ortamını bozmak, fitne ve fesat çıkarmak isteyenlere karşı gerekli çalışmaları teknolojik imkanlardan da yaralanarak en iyi çalışmayı yapıyor.''

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da, devletin ve toplumun devamlılığı ile sosyal faaliyetlerin sürmesi için kamu düzeninin güvenliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kentteki güvenlik hizmeti sunumunda, evrensel hukuk kriterleri çerçevesinde çağın gereklerine uygun, demokrasi ve insan haklarına saygılı bir şekilde hareket edildiğini vurgulayan Gürkan, ''Toplumun desteğini almayan ve topluma fayda sunmayan bir hizmetin, toplum nezdinde kabulü ve karşılığı olmayacaktır. Bu bilinçle hizmetin sunulması sürecinde toplumun katılımının ve desteğinin sağlaması, hizmet politikamızın temelini oluşturmaktadır'' dedi.

Gürkan, dayanışma sayesinde toplumlar ve ülkelerin kalkınacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Bu sayede sorunlar daha çabuk ve hızlı çözülür. Geleceğe yapılan en doğru yatırım, genç kuşakları değişen dünya şartlarına göre eğitmek ve onların katılımcı olmalarını sağlayıcı donatıları sağlamaktır. Toplum destekli sosyal projelerle genç kuşakları gelişen ve değişen dünya şartlarına hazırlamalıyız. Sanayici ve iş adamlarından da emniyet müdürlüğü olarak yürütülen sosyal projelere katkı sağlamalarını istiyoruz. Yaşanan iç göç nedeniyle ilimizde çarpık kentleşmeye bağlı olarak alt yapı ve yaşanabilir konut yetersizliği,istihdam sorunu, niteliksiz iş gücü gibi sorunların da giderilmesi gerekir.''

Sosyal projelerle çocukların suç odakları tarafından istismar edilmeleri engellemeye yönelik çalışmalar da yaptıklarını vurgulayan Gürkan, ''Terörle mücadelede 2012 yılında 259 olay meydana gelmiş ve bunların faili 162 kişi adli mercilere intikal ettirilmiştir. Aynı dönemde 150 çalışmada ise 426 şüpheli adli mercilere intikal ettirilmiştir. Buna karşın sosyal projelerle geçen yıl 679 aile ziyaret edilerek, 34 bin 600 kişiye ulaşılmıştır. Bu rakamdan anlaşılacağı gibi operasyonel faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel projelerle önleyici hizmetleri artırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Vali Coş ve Emniyet Müdürü Gürkan'a teşekkür plaketi sunulan toplantıya çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Ali Güreli

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA