Trabzonlu mobilya ustası ahşaptan yaptı: Laz Rover

Trabzonlu mobilya ustası Mustafa Kaya, geçtiğimiz yıl ahşaptan yaptığı klasik model arabadan sonra şimdi yine ahşaptan Land Rover’dan esinlererek Laz Rover’ı yaptı.

Trabzonlu mobilya ustası ahşaptan yaptı: Laz Rover
Trabzon 'un Köprübaşı ilçesinde kendisine ait mobilya imalathanesinde kalfası Hasan Yazıcı'yla birlikte gece-gündüz çalışarak Gürgen ağacından Laz Rover 'ı yaptı. Yaklaşık 2 ayda tamamlanan ve 35 bin liraya mal olan 'Laz Rover 'ı Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinin belediye başkanı Yahya Narmanlı 'nın talebi üzerine yaptığını belirten Kaya “Yaptığımız aracın koltukları elektrikli ısıtmalı. Navigasyon ve park sensörü bile var. Benzinli ve 105 beygir gücündeki aracın uzunluğu 4 metre, genişliği 1 metre 80 santimetre, ağırlığı da 1.5 ton” dedi.

Ahşap Laz Rover'ın deneme sürüşünde, 140 kilometre hıza ulaştığını kaydeden Kaya, aracın plakasını ise İstanbul'un fethinden esinlenerek '61 FTH 1453 ' şeklinde hazırladığını söyledi.

Geçen yıl yaptığı aracı Uzungöl'deki turistik bir tesise 20 bin liraya sattığını kaydeden Mustafa Kaya, her türlü yanma riskine karşı araçta gerekli önlemleri aldığını sözlerine ekledi.

Öte yandan aracın 21-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul Feshane Kültür Merkezi 'nde yapılacak Geleneksel Trabzon Günleri 'nde sergileneceği öğrenildi.
Kaynak: İHA