MHP Hatay Milletvekili Çirkin: Soğukkanlı Bakış Açısı İle Tavır Geliştirilmeli

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlama ile ilgili, “Türkiye’yi bu olay yeni sıkıntılara sürüklememeli.Mantıklı ve soğukkanlı bakış açısı ile tavır geliştirilmeli.” dedi.

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen olayla ilgili açıklama yaptı. Çirkin, “Sınır denilen bir şey kalmamış. AKP hükümetinin artık Şırnak, Mardin, Urfa, Antep, Kilis ve Hatay illerinin bir Suriye sınırı olduğu aklına gelmelidir. Bir anlaşma yaptıkta sınırları mı kaldırdık veya tek taraflı olarak Suriye’de bir sınır düzenlemesi mi yaptık? Böyle kepazelik olur mu? Oralar elek gibi olmuş. Kimin geldiği, geçtiği, kimin gitti belli değil.” diye konuştu.

Özellikle Hatay’daki vatandaşların Suriye’de akrabaları bulunduğuna dikkat çeken Çirkin, “Suriye’nin her rengini Hatay’da görebilirsiniz. Hükümet dikkatli ve temkinli yaklaşması gerekirken, Suriye ile ilgili sorunlara açıkça taraf olmuştur.” dedi.

Çirkin, Ankara’nın, Suriye’de yaşanan olaylarda ara bulucu olma vasfını yitirdiğini söyledi.

“Bu kazaen olduğu ifade edilebilecek olan bir havan topu değil, bir mermi değil. Bu muhtemelen, mantık da onu gerektiriyor, Suriye tarafından gelen ve oraya park eden uzaktan kumandalı olması muhtemel bir aracın patlatılması sonucu ortaya çıkan bir eylemdir.” diyen Adnan Şefik Çirkin, ‘Verilmek istenen mesaj nedir?” sorusuna, “Eylemi yapanın kim olduğu noktasında elde kesin veriler yok. Suriye yapmış ise farlı bir mesaj olacak, muhalif kanattan yapılmış ise farklı bir mesaj olacak. O nedenle bu değerlendirmeler erken.” cevabını verdi.Soğukkanlı bir tutum içinde olunmasını isteyen Çirkin, öncelikle eylemin nereden geldiğinin tespit edilmesi gerektiğini aktardı. Çirkin, “Ani refleks gösterilmemesi gereken, akla mantığa yatkın tavırların ortaya konması gereken ince bir durum. Burası Ortadoğu. Hükümet daha başında Ortadoğu’nun bir kuyu olduğunu bilmeliydi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, siyasi hamasetleri ve güzel dilekleri ile Ortadoğu’nun yönetilemeyeceğini Başbakan bilmeliydi. Türkiye’yi bu olay yeni sıkıntılara sürüklememeli. Mantıklı ve soğukkanlı bakış açısı ile tavır geliştirilmeli. Bir kere nereden neyin geldiği bilinmiyor.” şeklinde konuştu.