KCK'ya İlişkin Davaya Devam Edildi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davaya devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 54'ü hazır bulunurken, 54 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Ebru Günay ve Şinasi Tur ile ilgili delil ikamesi okundu. Mahkeme başkanı, dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak sanığa savunma yapması için söz verdi.

Duruşmaya tercüman olarak atanan iki kişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.

Mahkeme başkanı, sanık Günay'ın gözaltına alınırken ev ile iş yerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümanların alındığını iddianameye geçtiklerini açıkladı.

Sanık Günay, tercümanı aracılığıyla, gözaltına alınırken yapılan bazı aramaların hukuka aykırı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Sanık avukatlarından Mehmet Emin Aktar, Ebru Günay'ın meslektaşı olduğunu belirterek, ''Yapılan arama hukuka aykırı bir şekilde yapılmış. Gözaltına alınırken hukuk bürosunda yapılan aramalarda elde edilen delillerin dosyaya konulmasına karşıyız'' dedi.

Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA