''Kadınlar Üretiyor Muradiye Canlanıyor'' Projesi

Muradiye ilçesinde Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan ''Kadınlar Üretiyor Muradiye Canlanıyor'' projesi için toplantı düzenlendi.

Muradiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Erol Tanrıkulu, açılan kursların devamlılığını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru el sanatlarının, sandıklarda çürümemesi için çalışma yürüttüklerini belirten Tanrıkulu, kadınların el işlerini pazarlayarak, aile bitçelerine katkı sunmak istediklerini kaydetti.

Tanrıkulu, ''Muradiye açılan kilim kurslarına sayıları 250'yi aşan genç kız katıldı.

Bu genç kızlar birçok kilim üretti. Bu kilimleri Türkiye'de uluslararası faaliyet gösteren bir firma satın alıyor. Kilimlerden elde edilen ücretin bir kısmı kızlarımıza veriliyor. Bu nedenle yaptığınız ürünler çeyizlik sandıklarda çürümesin. Bunlardan başkaları da faydalansın. El sanatlarımızı yaşatmak, yaşatırken de bunu pazara sunarak gelir elde edilmesini sağlamak istiyoruz.''

İlçe Halk Eğitim Müdürü İhsan Keskin ise, kursa devam eden kadın ve genç kızlara, İşkur tarafından 410 lira maaş verildiğini kaydetti.

Keskin, ''Kursun tüm malzemeleri ise kaymakamlıkça temin ediliyor. Bu kursun ardından SODES kapsamında ikinci bir kurs daha açacağız. çalışanlar da boş kalmayacaklar'' dedi.

Usta öğreticiler Halime Aslan ve Suna Muradoğlu Behçet ise, ürünlerin satılmasının kendilerine büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Çok iyi bir ortamda çalıştığını belirten Elif Varol da, evde boşuna zaman kaybetmek yerine, aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Varol, ''Evde kitap okuma imkanımız yok. Burada belirli günlerde birer saat kitap okuyoruz. Burada açılan ana sınıfı sayesine iki çocuğumu ana sınıfına bırakıyorum. Çocuklarım eğitimlerine devam ederken, ben kilim dokuyarak aileme katkıda bulunuyorum. Bu imkanı bize sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum'' dedi.

Muhabir: Seracettin Seçkin

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA