Oteller Yarı Yıl Tatilinde Yüzde 100 Doluluk Oranıyla Hizmet Verdi

Çankırı Ilgaz Kayak Merkezi'ndeki oteller, sömestr tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdi.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Çankırı Ilgaz Kayak Merkezi, sömestr tatili boyunca, yerli turistlerden rağbet gördü.

Merkezde bulunan iki otelde doluluk oranları yüzde 100 olurken, havaların güzel seyretmesi sayesinde turistler tatil süresince kayak keyfi yaşadılar.

-''Son 5 yılın en iyi sömestr dönemi''-

Çankırı Kayak Antrenörleri Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yardım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin Sonuna gelindiğini ve bu dönemde otellerdeki doluluk oranının yüzde 100 olduğunu söyledi.

Ilgaz Kayak Merkezi'nde 2013 yılı sömestr tatilinin bugün itibariyle Son bulduğunu ifade eden Yardım, şöyle konuştu:

''Son 5 yılın en iyi sömestr dönemini yaşıyoruz. Hem konaklama hem de diğer alanlarda yoğun bir sezon geçirdik. Çankırı'ya yakın illerden günübirlik misafirlerimiz geliyor. Buraya talebin çok fazla olması, kayak merkezindeki yoğunluğu artırdı. Bu, bizim için olumlu bir gelişmedir. Sömestr boyunca kar yağışı ve hava muhalefetinin yaşanmamasından dolayı misafirlerimiz çok güzel bir tatil dönemi yaşadı.''

-''Çocuklar için keyifli bir tatil oldu''-

Ankara Üniversitesi Kayak Kulübü Eğitmeni Selin Tekin de, sömestr tatilini değerlendirmek için bir grup öğrenciyle Ankara'dan Ilgaz'a geldiklerini belirtti.

Sömestr boyunca çocukların dönem dönem kayak eğitimi aldığını ifade eden Tekin, ''Bizde bu tatili değerlendirdik. Çocuklar için keyifli bir tatil oldu. 3 gün boyunca bizimle beraber oldular. Burada kaymasının öğrendiler. Tatil boyunca kendilerine bir şeyler kattılar. İyi bir şekilde okullarına motive oldular'' diye konuştu.

Öğrencilerden Ege Öztin ise sömestr tatilinin güzel geçtiğini belirterek ''Tatil boyunca zamanımı eğlenceye ayırdım. Şimdi okullar açılacak. Uzun bir dönem bizi bekliyor. Sınavlarımızda var. Sömestr tatili dinlenmemiz için iyi oldu'' dedi.

Muhabir: Ferhat Barulay/Sinan Özmüş

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA