ABD ve Kanada'yı Kar Fırtınası Vurdu

ABD'nin doğu yakasını vuran kar fırtınası Nemo nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti. Nemo nedeniyle elektriği kesilen abone sayısı 650 bini aştı.

ABD ve Kanada'yı Kar Fırtınası Vurdu
Ülkenin, New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hempshire ve Massachusetts eyaletlerinde, saatte yer yer 120 kilometre hızla etkili olan Nemo'nun sebep olduğu zarar bilançosu ağırlaşıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yoğun kar yağışı nedeniyle aracının kontrolünü kaybeden bir sürücünün çarptığı 74 yaşındaki Muril Hancock kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Binlerce uçuşun iptal edilmesine, çok sayıda havaalanının kapanmasına yol açan far fırtınası nedeniyle NBA takımlarından 3'ü seyahat planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Nemo'nun etkisini kaybetmeye başlamasıyla yoğun hava limanları yeniden çalışmaya başlarken, halen çok sayıda havalanının kapalı olduğu öğrenildi.

ABD Posta Servisi, Nemo sebebiyle 7 eyaletteki tüm teslimatları durdurdu.

Kar fırtınasının etkisini kaybetmesi üzerine tüm bölgede yoğun bir yol açma çalışması başlatıldı.

Trafiğe araçla çıkmanın yasak olduğu bölgelerde kar temizlik araçları ana yolları kısa sürede açarken, toplanan karların görüntüsü minik tepeleri andırdı.

Görevlilerin yanısıra ABD'liler de evlerinin çevresine temizlemek için hummalı bir çalışma içine girdi.

11 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hempshire ve Massachusetts eyaletlerini etkileyen kar fırtınasının ardından kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Kar fırtınası nedeniyle Connecticut ve Ontario'da 2'şer, New York ve Massachusetts'te ise birer kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Massachusetts'in Boston kentinde 11 yaşındaki bir çocuk, babasının kürekle karları temizlediği sırada ısınmak için girdiği çalışır durumdaki aracın içinde karbonmonoksit gazıyla zehirlenerek hayatını kaybetti.

Çocuğu baygın halde bulan babasının sağlık görevlilerine haber verdiği ancak hastaneye kaldırılan çocuğun kurtarılamadığı belirtildi.

Otomobilin egzozunun karla kaplı olması nedeniyle karbonmonoksit gazının otomobilin içine dolduğu tespit edildi.

Eğitime ara verildi

New York ve New Jersey'de yetkililer, vatandaşları tipiye karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime öğleden sonra ara verildi.

New York'ta metro çalışıyor, tren seferleri iptal

New York eyaleti şehir merkezinde metro seferlerinde bir aksama yaşanmadı. Kuzey eyaletlere yapılan tren seferleri ise yoğun yağışı nedeniyle iptal edildi. New York ve New Jersey eyaletlerindeki havaalanlarında da uçak seferleri ertelendi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, yaptığı açıklamada, halkı belediyenin internet sayfasını sık sık takip etmeleri konusunda uyardı.

Bloomberg, sokakları karla kapanan vatandaşların internet sayfası üzerinden ihbarda bulunmaları halinde kar küreme araçlarının en kısa sürede bildirilen adrese yönlendirileceğini belirtti.

Stoklarında 250 bin ton kar tuzu bulunduğunu ifade eden Bloomberg, endişeye gerek olmadığını kaydetti.

Kanada'da şiddetli kar fırtınası: 3 ölü

Bu arada, Kanada'da da etkili olan kar fırtınası nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle ülkede çok sayıda uçak seferinin iptal olduğu, maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bildirildi.

Kar kalınlığının bazı bölgelerde 25 santimetreyi bulduğu ülkede, bazı okul ve üniversitelerin kapalı olduğu belirtildi.