Başkan Üras, Gatab’ın Geleceğini Değerlendirdi

GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Kemer’in çıkarları ve Kemer’in geleceği adına GATAB’ın kapanmaması gerektiğini belirtti.

Başkan Üras, Gatab’ın Geleceğini Değerlendirdi
GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkan Yusuf Üras, GATAB’ın geleceğine yönelik gelişmeleri değerlendirdi. Kemer’deki basın temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Üras, GATAB’ın kapanması durumunda Kemer’i ve Kemerlileri bekleyen süreçleri paylaştı.

GATAB’ın geleceğine dair çok önemli bir dönemeçten geçildiğini belirten Başkan Üras, GATAB’ın bugün 50 trilyonluk bir bütçeye sahip olduğunu hatırlattı.

Başkan Üras, “Bugün 50 trilyonluk bir bütçemiz var, bu bütçeyi Kemer için harcıyoruz. GATAB sayesinde Kemer MOBESE’li yaşamla tanıştı, Derin deniz deşarjları kazandı. En ucuz suyu kullanır hale geldi. Bunları hangi irade hangi kaynakla yapabilir? GATAB çok geniş bir coğrafyada sınırsız hizmet veriyor. Okullarımıza destek oluyoruz, kapsamlı turizm tanıtımları yapıyoruz, bölgemizdeki STK’lara destek oluyoruz, bölgemizin her an her dakika sorununa anında çözüm buluyoruz” dedi.

GATAB’ın Turizm Bakanlığı eliyle kurulmuş ve Güney Antalya Projesi’nin bir devamı olduğunu belirten Başkan Üras, bu projenin sonlanmadığını, bu nedenle kapanması gibi bir durumun olmadığını belirtti.

Çıkan büyükşehir yasasında da görevini tamamlamış olan birliklerin tasfiye edileceğine dair bir madde olduğunu ama GATAB’ın görevini sürdürdüğünü söyleyen Başkan Üras, “GATAB’ın kapanmaması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Böyle bir kurumun yaşatılması gerektiğine, Kemer’e ve Kemer’in geleceğine büyük katkı sağladığına inanıyoruz. Bu nedenle olası bir durum için tamamen önlem amaçlı Kumluca’yı dahil etmek istiyoruz, benzerini MATAB’da İbradı ve Gündoğmuş ile yaptı” diye konuştu.

Başkan Üras, 5 Şubat Salı günü yapılacak GATAB Meclis Toplantısı’nın çok önemli olduğunu belirterek, “O gün meclisimiz Kemer’in geleceğine yönelik tarihi bir karar alacak, eller GATAB’ın değil Kemer’in yarınları için kalkacak ya da kalkmayacak. Biz her fırsatta her ortamda GATAB’ın kapanmasının zararlarını anlatmaya çalıştık bu tarihe kadar da çalışmaya devam edeceğiz. GATAB’ın kapanmasıyla 350 personel ve onların aileleri de direkt açıkta kalacak. Ama karar GATAB meclisinin, çıkan her karara saygılı olacağız” dedi.

Kaynak: İHA