Teknopark-toros Üniversitesi-işkur İşbirliği Protokolü...

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasının en temel hazırlayıcı kurumlarının başında üniversitelerin geldiğini ifade ederek, “Bilgi temelinde gelişen ve bilgi ekonomisi üzerinde güçlenen dünyanın bugün aynı zamanda ekonomik kalkınmasına da üniversiteler çok doğrudan katkı koyan ve sağlayan kurumlardır.

Teknopark-toros Üniversitesi-işkur İşbirliği Protokolü...
Ülkemizde de son yıllarda üniversite kavramı ve sayınında büyük artış ve başarı olmuştur” dedi.


Teknopark-Toros Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında ‘Bilişim ve Teknoloji’ alanında girişimciler yetiştirmek ve bilişim sektörüne kalifiye elaman yetiştirmek üzere protokol imzalandı. Valilikte imzalanan protokol imza törenine İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlık yaptı. Toros Üniversitesi Rektörü Tayyar Şen, İçel Teknopark Genel Müdürü Özdür Durmaz ve İŞKUR İçel İl Müdürü Mustafa Kutlu’nun katıldığı törende konuşan Vali Güzeloğlu, bu törende olduğu için mutlu olduğunu belirterek, ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasının en temel hazırlayıcı kurumlarının başında üniversitelerin geldiğini söyledi.

Üniversitelerin bilimsel bilginin üretildiği ve hedefler anlamında toplumun hedeflerini elde etmesine katkı koyan çok önemli kurumlar olduğunu kaydeden Güzeloğlu, “Bilgi temelinde gelişen ve bilgi ekonomisi üzerinde güçlenen dünyanın bugün aynı zamanda ekonomik kalkınmasına da üniversiteler çok doğrudan katkı koyan ve sağlayan kurumlardır. Bu doğrultuda ülkemizde son yıllarda üniversite kavramında ve sayısındaki çok büyük artış ve başarısı olmuştur. Bu bağlamda Türkiye’nin il ölçeğinde 3 üniversitesi bulunan ve bu anlamda en zengin ve güçlü olan illerinin başında da İçel ilimiz gelmektedir” diye konuştu.

İçel’in Türkiye’de çok az ile nasip olan bir üniversite sayısı ve bunların kentte katkısı ile geçmişten çok daha güçlü, güvenli ve geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Güzeloğlu, “Üniversitelerimizin arasında yer alan Toros Üniversitemiz genç kimliğine rağmen ilin gelişimine, sosyal ve toplumsal proje ve çözüm süreçlerine katkısıyla gerçekten kısa sürede anlamlı ve önemli kazanımları İçel’e taşımıştır. İçel Üniversitesi (MEÜ) içinde yer alan ve faaliyetlerini devam ettiren İçel Teknopark’da gerçekten Türkiye’deki teknoparklar arasında oda genç bir teknopark olmasına rağmen hem firma hem doğrudan üretim hem de nitelikli genç istihdam açısından da önemli bir başarı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu, bugün imzalanacak olan iş birliği protokolünün herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

İŞKUR İçel İl Müdürü Mustafa Kutlu ise İŞKUR olarak istihdamı artırmaya yönelik faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, bu çerçevede bugün de yapılacak iş birliği protokol imzasıyla bu çalışmalara bir yenisi daha ekleyeceklerini belirtti.

“MERSİN TEKNOPARK OLARAK 109 KATMA DEĞERLİ PROJEYİ TAMAMLADIK”
İçel Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz da İçel Teknopark’ın 2009 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Teknopark olarak yaptığımız çalışmalarla 63 firmasıyla 109 tane katma değerli projeyi tamamladık. Bu 109 projenin 2012 yılı sonunda firmalar tarafından gerçekleşen cirosu 40 milyonunu üstündeydi. Dolayısıyla firma başına düşen 1 milyon üzerindeki gelir rakamı kent ekonomisinde göz görülür değişikliklere imkan verdi. Dolayısıyla birlikte kuvvet doğar diyerek, bizde tüm kurumlarla birlikte firmalarımızın kaliteli personele ulaşabilmelerini sağlayabilmek noktasında bugün de 2 protokol imzalayacağız. Protokollerden bir tanesi İŞKUR’la gerçekleştireceğiz protokol. Bu doğrultuda üniversite öğrencilerimizden girişimciler ortaya çıkarmaya çalışcağız ve bu girişimcileri KOSGEP destekleriyle de bütünleştireceğiz. Arkasından Toros Üniversitemizle imzalayacağımız protokolde üniversitemizin iş başı eğitimi kapsamında öğrencilerin derslerinden sayılmak üzere Teknoparkta eğitim almalarını ve firmalar tarafından sahada yetişmelerine imkan sağlayacağız. Bu hem kent için bir kazanım haline gelecek hem Toros Üniversitemizin öğrencilerinin sahada olmalarını hem firmalarımızın kalifiye elamanlarını kendileri yetiştirmelerini hem de öğrencilerin eğitim sonrasında doğrudan iş bulmalarına imkan sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“BENİM BİR RÜYAMIN GERÇEKLEŞTİĞİ GÜNLERDEN BİR TANESİ”
Toros Üniversitesi Rektörü Tayyar Şen ise bugünün kendisi için güzel bir gün olduğunun altını çizerek, “Benim için gerçekten bir rüyanın gerçekleştiği günlerden bir tanesi. Çünkü Rektörlük görevine geldiğimden beri üniversiteyi bir kent üniversitesi yapma vizyonu içerisinde bir yerlere getirmek için gerekli girişimlerde bulundum. Çoğunlukla biraz hayal kırıklığı oldu, karşıdan o isteği göremedim fakat bugün gerçekten düşüncelerimin hayata geçtiği, üniversitenin kent dokusunda önemli bir yere ulaşmak üzere ve katkı sağlamak üzere bir çalışmanın başındayız. İkinci aşama olan eğitimin ötesinde yaşamın içinde ilkesiyle eğitim programlarımızı oluşturduğumuz göz alındığı zaman öğrencilerimizin doğrudan doğruya eğitim hayatı sırasında iş dünyasının gereklerini görüp, uygulamaları içerisinde olup kendilerinin daha iyi yetiştirmeleri mümkün olacak. Çalışmalar için herkese teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından Toros Üniversitesi Rektörü Tayyar Şen, İçel Teknopark Genel Müdürü Özdür Durmaz ve İŞKUR İçel İl Müdürü Mustafa Kutlu arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA