Sarıyer’de Seçimi Parti Değil, Aday Kazanacak

Sarıyer’de 2011 yerel seçimlerinde 2 puan farkla CHP’nin gerisinde kalan AK Parti’nin seçim kazanmak için parti dışından oy beklemesi, adaylık için Şems Çakıroğlu'ni ön plana çıkardı.

Sarıyer’de Seçimi Parti Değil, Aday Kazanacak

Yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul’da en büyük çekişmeye sahne olması beklenen ilçelerden biri de Sarıyer olacak. 2009’da Sarıyer Belediyesi’ni CHP’ye kaptıran AK Parti, 2011 seçimlerinde farkı azaltarak CHP ile olan farkı 2 puana kadar indirmiş, Sarıyer’de CHP yüzde 42, AK Parti yüzde 40 oy almıştı. Bu tablodan yola çıkarak bıçak sırtında geçeceği tahmin edilen seçimlerde, partilerde belirleyici unsurun adaylar olacağı belirtiliyor.

Sarıyer kulislerinde AK Parti’nin seçim kazanmak için parti dışından oy alması gerektiği konuşulurken, bunun da hem parti tabanı tarafından desteklenen; hem de parti dışından en fazla oy getireceğine inanılan Şems Çakıroğlu ile sağlanacağı konuşulmakta.

Şems Çakıroğlu, memur olarak göreve başladığı Sarıyer Belediyesi’nin ardından Büyükşehir Belediyesine bağlı kurumlarda üst düzey yöneticilik, Sarıyer ve Beyoğlu Belediyelerinde de 10 sene başkan yardımcılığı yaptı. Sarıyer’de çok farklı kesimler tarafından sevilen Şems Çakıroğlu’nun AK Parti’nin Sarıyer adayı olacağı duyumları CHP Sarıyer ilçe teşkilatı ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kanadında da dikkatle takip edilmekte. CHP yönetiminin, AK Parti Sarıyer adayının Şems Çakıroğlu olması durumunda nasıl bir strateji izleyeceği de merak konusu.

ÇAKIROĞLU: “SARIYER MODERN DÜNYANIN DEĞERLERİ İLE YÖNETİLECEK”
Seçim çalışmalarına devam eden Şems Çakıroğlu “Başbakan Erdoğan’ın mirasıyla Kadir Topbaş’ın sınırları aşan vizyonuyla İstanbul’da muhteşem bir değişim ve gelişim yaşanıyor. Sarıyer'de bu tempoya ayak uyduracak. Sarıyer ya yeni İstanbul’un prestij ilçesi vitrin ilçesi olarak dünyaya açılacak ya da vizyonsuzluğun kurbanı olarak kan kaybetmeye devam edecek. Hayalimdeki Sarıyer, hiç bir yaşayanının Sarıyer'den ayrılmadan beraber yaşayarak yeni Türkiye'nin, yeni İstanbul’un yüz akı olmasıdır. Sarıyer’de değişimin zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Kaynak: İHA