Organ Nakli ve Organ Bağışı Toplantısı

Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, İzmir'in kadavradan organ naklinde Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen "Organ nakli ve organ bağışı" konulu toplantıda konuşan Prof. Dr. Özkan, Türkiye'de uzun yıllardır organ nakli yapıldığını, ekonomik ve sosyal gelişmelere bağlı olarak hekimliğin de geliştiğini söyledi.

Prof. Dr. Özkan, farklı bölgelerde 70 hastanede nakil yapılabildiğini kaydederek, İzmir'in bu konudaki hekimlik altyapısı bakımından iyi bir noktada bulunduğunu ifade etti.

Organ naklinde farkındalık oluşmasının önemini vurgulayan Porf. Dr. Özkan, "Batı'da kadavradan nakil yüksek, bizde canlıdan. Nakillerin bize göre erken başlaması, farkındalık gibi etkenler rol oynuyor bunda. İzmir, kadavradan nakilde Türkiye'nin önünde. Yeterli mi, elbette değil. Medyaya çok büyük görev düşüyor" diye konuştu.

Kurumunun organ bağışı konusundaki çalışmalarını anlatan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Bayrakçı da, temel hedeflerinin kadavradan bağışı artırmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA