Serdivan Trafik Park, Lefkoşa’ya Örnek Olacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Türk Belediyesi yetkilileri, kurmak istedikleri Trafik Park için Serdivan Belediyesi’ni aradılar.

Serdivan Trafik Park, Lefkoşa’ya Örnek Olacak

Serdivan Trafik Park yetkilileri, Lefkoşa Türk Belediyesi yetkilerinin Serdivan Trafik Parkı arayarak kendi belediyelerinde Trafik Park kurmak istediklerini, bu sebeple Serdivan Belediyesi’nin yaptığı çalışma hakkında ayrıntılı bilgi istediklerini belirttiler.

Serdivan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer veridi:
“Lefkoşa Türk Belediyesi yetkilileri, Kuzey Kıbrıs’ta özellikle çocukların eğitimine katkı sağlamak ve onlara trafik bilinci kazandırmak için böyle bir proje yapmak istediklerini ve bunun için de araştırma yaptıklarını ifade ettiler. Yaptıkları araştırmalar neticesinde de belediyemizin bilgilerine ulaştıklarını söylediler.”
Lefkoşa Türk Belediyesi yetkililerinin Serdivan Trafik Park’ı çok beğendiklerini ve aynı konsepte bir parkı kendilerinin de inşa etmek istediklerini belirttikleri ifade edilirken kullanılan malzemelerden, altyapı çalışmalarına, sinyalizasyon sistemlerinden, verilen eğitimlere kadar farklı konularda kendileri ile bilgi paylaşıldığı belirtildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi yetkililerinin, Serdivan Belediyesi’nin kendilerine örnek teşkil ettiğini ve uygulama noktasında bilgi almak için belediye yetkililerini misafir etmek istediklerini söyledikleri ifade edilirken, Serdivan Trafik Park yetkilileri de Lefkoşa Türk Belediyesi’ni Trafik Park’ı bizzat gezmeleri, yapılan çalışmaları yerinde incelemeleri ve detaylı bilgi paylaşımı için Serdivan Trafik Park’a davet ettiklerini belirttiler.
Kaynak: İHA