Ak Parti’de Temayül Yoklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum belde belediyesi başkan aday adaylarına yönelik temayül yoklaması yapıldı.

Ak Parti’de Temayül Yoklaması

AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan temayül yoklamasında Düvenci belde belediyesi aday adaylığı için 125, Ortaköy Aşdağul beldesinde ise 66 kişi oy kullandı.

Aşdağul beldesinde tek aday olmasına rağmen genel parti tüzüğü gereği temayül yoklaması yapıldı. Temayülde AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cemalettin Polattaş, Kasım Aksoy ve Mümtaz Yılmaz görev yaptı. Temayül yoklamasına partililerin ilgisi yoğun oldu. Delegeler için saat 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 16.00’da sona erdi. Temayülün ardından AK Parti’nin yetkili kurullarınca yapılacak değerlendirmenin ardından başkan adayları belirlenecek. Belde belediye başkan adaylarının bu ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, 5 belde belediye başkan aday adayı için 191 delegenin oy kullanarak görüşünü ifade edeceğini belirterek, temayülün hayırlı olması için temennide bulundu. Adaylık sürecinde seviyeli bir süreç yaşandığını dile getiren Köse, tüm aday adaylarına teşekkür etti. AK Parti olan ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Köse, partilerine aday adaylığı sürecinde gösterilen ilginin bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

AK Parti İl Başkan Vekili Rumi Bekiroğlu da, aday adaylarına başarılar diledi.
Kaynak: İHA