Kelkit'te Çöp Depolama Alanı Islah Edildi

Kelkit'te çöp depolama alanı ıslah edildi.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, yaptığı açıklamada, İnönü Mahallesi'nde bulunan vahşi çöp depolama alanının uzun yıllardır kullanıldığını belirterek, "Kelkit ilçesi için hem çevre problemi olmuş hem de vatandaşların sağlığını tehdit etmekteydi" dedi.

Dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Kelkit'i ziyaretinde gündeme getirdikleri katı atık aktarma istasyonu yapılmasıyla ilgili talebin ardından gönderilen ödenekle yapımına başlanan katı atık aktarma istasyonunun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da gönderdiği ek ödenekle tamamlandığını ifade eden Duran, şunları söyledi:
"Yaklaşık bir yıldır Gümüşhane'deki aktarma istasyonunun inşaatının gecikmesi Kelkit ilçesinde de katı atık aktarma istasyonunu faaliyete geçirmemizi geciktirdi. Kelkit halkına daha fazla bu çileyi yaşatmamak adına belediye imkanlarını kullanarak aktarma istasyonumuzu faaliyete geçirip eski çöp depolama alanını da rehabilite ederek çok önemli çevre problemini ortadan kaldırdık. 4 metre derinliğinde 10 havalandırma bacası yaparak ileride doğabilecek olumsuz durumları da ortadan kaldırmış olduk. Kelkit ilçesini daha yaşanabilir bir yerleşim alanı yapma yönünde önemli bir problemi daha geride bıraktık."
Kaynak: AA