Özcan Yeniçeri canlı yayında çıldırdı

Yasin Aktay'ın, "Türk diye bir ırk yok" şeklindeki sözlerine tepki gösteren MHP' Milletvekili Özcan Yeniçeri, canlı yayında çıldırdı. Yeniçeri, "Milliyetçi olmayan kişiler hayvanlardır. Hatta hayvanlar bile milliyetçidir" sözleriyle de stüdyodakileri güldürdü.

Özcan Yeniçeri canlı yayında çıldırdı
Beyaz TV'de yayınlanan Ferda Yıldırım'ın sunduğu Basın Kulisi programının bu haftaki konukları AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Gazeteciler Mustafa Ünal ve Nuri Elibol'du.

Programda AK Parti MKYK üyesi Yasin Aktay'ın, 'Türk diye bir ırk yok' şeklindeki sözleri tartışıldı. Yeniçeri, Aktay'ın bu açıklamasına 'Türk ırkı yoktur sözü kullanılmaması gereken bir sözdür. Yasin Aktay'ın sözleri amacını aşmıştır.'Türk ırkı yoktur, Türk vardır'sözü kullanılabilecek bi söz değildir' diye tepki gösterdi.

Özcan Yeniçeri'nin konuşmasına Mehmet Metiner'in zaman zaman müdahale etmesi ise Yeniçeri'yi sinirlendirdi.

Metiner ile sert tartışmalar yaşayan Yeniçeri, 'Türkiye'de milliyetçilik hizmetle ilgili, vatanı, milleti yüceltmeyele ilgili bir kavramdır. Milliyetçi olmayan kişiler hayvanlardır. Hatta hayvanlar bile milliyetçidir. Bir gün biri çıkar da bana kanguru kesesinde tilki taşıyor dese ben milliyetçilikten vazgeçerim' şeklinde konuştu.

Yeniçeri'nin bu örneği stüdyodakileri güldürdü. 'Değerli arkadaşlarım lütfen algılamaya çalışın' diyen Yeniçeri'ye Metiner, 'Çok bilimsel konuşuyosun, biraz seviyemize in de anlayalım' dedi.

'Okuyacaksınız. Bilimsel filan değil' diyen Yeniçeri Metiner'e, 'Sen inadına benim üstüme geliyorsun, damarıma basıyorsun' diye çıkıştı.

Programın ilerleyen dakikalarında ise Ferda Yıldırım, bir izleyicisinden gelen fotoğrafı Yeniçeri'ye gösterdi. 'Kanguru ve kesesinde başka bir hayvan var' diyen Yıldırım'a Yeniçeri, 'Koymuş çekmişler' dedi.

Yıldırım, 'Bunları gülümsetmek için gösteriyorum. Yanlış anlamayın' diye konuştu.

Yeniçeri de bunun anormal bir durum olduğunu söyledi. BEYAZ GAZETE