Nurhak’ta, ‘çatısız Ev Kalmasın’ Projesi

Nurhak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ‘Çatısız Ev Kalmasın’ sloganıyla önemli bir projeye daha imza atıyor.

Nurhak’ta, ‘çatısız Ev Kalmasın’ Projesi

İlçe genelinde taş, yığma ve toprak damlı evlerde sağlıksız şartlarda yaşamını sürdüren muhtaç vatandaşların daha iyi şartlarda barınmalarına yönelik hazırlanan ve başta çatı olmak üzere, bakım onarım projesi uygulanmaya başlandı.

Uzun süren çalışmalar neticesinde gerekli inceleme ve tespitler yapıldıktan sonra, 60 adet ev onarımı işi projelendirilerek vakıf mütevelli heyeti kararıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunulurken, söz konusu 60 ev için 751 bin TL tutarındaki barınma yardımı bakanlık tarafından onaylandı. Kış şartları da göz önünde bulundurularak proje uygulamasına ilk etapta 15 ev ile hemen başlanırken, 2014 yılı Mayıs ayında tamamının bitirilmesi planlanıyor.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, şunları söyledi:
“Maddi imkânsızlıklar neticesinde toprak damlı evlerde son derece elverişsiz koşullarda yaşamını sürdüren ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak barınma yardımında bulunuluyor. Bu sayede projeden faydalanan vatandaşlarımızın evlerini insan onuruna yaraşır, kullanışlı ve sağlıklı bir hale getireceğiz. Her şeyin en iyisine layık olan vatandaşlarımızın yaşam kalitesi ve standartlarını yükseltmek adına imkânlar ölçüsünde devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla çaba sarf ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, projeye sunduğu destekten ötürü ilçe adına müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sıcacık yuvalarında yüzleri gülen vatandaşlarımızın mutluluğu, hepimizin mutluluğu olacaktır.”
Kaynak: İHA